Jõhvikauputus? Keeda talveks särtsakas jõhvika-apelsinimoos ingveriga
Jõhvikaaeg on käes ja tänavu on kuremarju ohtralt! Need tervislikud marjad säilivad väga hästi igal võimalikul viisil, üks moodus on keeta mõnusat moosi.
Sametise konsistentsiga moos on äärmiselt universaalne. See sobib kenasti nii magusate pannkookide, saia kui küpsiste kõrvale. Aga sama hea on see ka magusa juustukoogi täiendusena ning varju ei jää ka lihatoitude kõrval.
Vaja läheb:
400 grammi jõhvikaid
2,5 detsiliitrit vett
2 supilusikatäit riivitud ingverit
1 kaneelipulk
200 grammi marmelaadisuhkrut
pool apelsini
Valmistamine:
Lõika apelsin koos koorega viiludeks, pane jõhvikad, apelsiniviilud, ingver ja kaneel potti ning keeda kaanega kaetult vähemalt 10 minutit.
Eemalda kaneelipulk ja apelsiniviilud ning püreesta moos. Valmis püreed peaks välja tulema umbes 5 detsiliitrit.
Vala püree tagasi potti, lisa suhkur ja sega läbi. Keeda veel 5 minutit ning eemalda tekkinud vaht.
Purgista moos kuumalt ja kaaneta kohe.
Allikas: Retseptid on koostanud Lia Virkus, Tiina Lebane ja Mari-Liis Ilover.