Vaja läheb:

  • 650 grammi puhastatud kõrvitsat

  • 2,5 detsiliitrit kookospiima

  • 500 grammi moosisuhkrut

  • 0,5 detsiliitrit rummi

  • 2-3 supilusikatäit kookoshelbeid

  • 2 keskmise sidruni mahl

Valmistamine:

Lõika kõrvits tükkideks ja keeda koos kookospiimaga pehmeks. Püreesta nuimikseri või pudrunuiaga.

Lisa potti moosisuhkur, rumm, kookoshelbed ja sidrunimahl. Lase moosil uuesti keema tõusta ning keeda keskmisel kuumusel ja parajalt mulisedes ilma kaaneta umbes 7 minutit. Ära unusta segada!

Jaga kuum moos ettevalmistatud purkidesse, kaaneta ja lase toasoojas maha jahtuda.

Hoia jahedas ja pimedas.

Allikas: Lia Virkus, Tiina Lebane ja Mari-Liis Ilover: "Moodsad moosid"