RETSEPT: Mahlane vormiroog pommust, tomatist ja juustust
See muidugi ei tähenda, et peaks silmailu poolelt järeleandmisi tegema – hädast aitavad meid välja just värsked ürdid, mida võiks julgelt toitude sisse ja pealegi panna.
Pommust ehk baklažaanist valmib ühes tomatiga maitsev juustune vorm. Koos pehme ciabatta’ga maitseb see hea isegi toasoojana!
- 1 pommu
- praadimiseks õli
- ⅓ purki purustatud tomateid (konserv)
- 50 g parmesani
- 1 dl 35% rõõska koort
- 100 g meelepärast riivjuustu
- soola-pipart
- peterselli
Lõigake pommu 1 cm paksusteks viiludeks, maitsestage soola ja pipraga. Küpsetage õlisel pannil mõlemalt poolt, nii et viilud on kuldsed. Valmistage juustukaste, selleks kuumutage koor potis, maitsestage soola ja pipraga. Lisage riivjuust ja peotäis hakitud peterselli.
Õlitage ahjuvorm ning laduge sinna üks kiht baklažaaniviile, tõstke iga viilu peale natuke purustatud tomateid, riivige peale parmesani ning katke see uue kihi pommuviiludega. Korrake protseduuri. Kõige peale valage juustukaste ning riivige veel parmesani. Pange 180kraadisesse ahju ja küpsetage 20–30 minutit. Enne sööma asumist laske natuke aega seista. Kaunistage hakitud peterselliga.
Rohkem sügisesi retsepte leiad oktoobrikuu Maakodust – kas digivariandis SIIT või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt. Valik on sinu!