RETSEPTID: Neli sooja suppi, mis teevad kõleda sügise mõnusaks
Sibulasupp
Sellel supil on hea võine maitse ning valmib kiiresti. Mekib hästi koos pika saiaga.
- 1 kg viilutatud sibulaid
- 1 liiter kanapuljongit
- 150 ml vahukoort
- 115 g võid
- soola, pipart
Lisage puljong, sool, pipar ning kuumutage keemiseni. Alandage kuumust ja laske 5 minutit podiseda. Seejärel võtke tulelt, laske jahtuda ja blenderdage. Pange püree potti tagasi. Seejärel hautage pannil ülejäänud sibulad võis pehmeks ja kuldkollaseks.
Lisage supile vahukoor, ajage keema ja maitsestage. Pange juurde ka hautatud sibulad ja kuumutage paar minutit.
Kartuli-röstküüslaugusupp
See supp maitseb imehea koos sulajuustuga sepikuga.
- 20 küüslauguküünt
- 4 keskmist kartulit
- 1,75 l aedviljapuljongit
Tükeldage kartulid, keetke umbes 10 minutit ja kurnake.
Kuumutage puljongit 5 minutit, lisage kartulid ja pigistage sisse küüslauguküünte sisu. Laske veerand tundi podiseda ning andke lauale.
Võioasupp päikesekuivatatud tomatite ja pestoga
Pesto ja päikesekuivatatud tomatid annavad sellele supile itaaliapärase minestrone maitse.
- 900 ml aedviljapuljongit
- kaks 400 g purki võiube
- 4 sl päikesekuivatatud tomatitest tehtud püreed
- 5 sl päikesekuivatatud tomatitest tehtud pestot
Pange oad koos puljongiga potti ja kuumutage keemiseni. Alandage kuumust, segage sisse tomatipüree ja -pesto. Keetke 5 minutit.
Nüüd püreestage kõik blenderis, ajage potis uuesti kuumaks ning hautage viis minutit.
Lillkapsasupp karriga
See vürtsikas kreemjas supp saab oma tulisuse India maitseainesegust.
- 750 ml piima
- 1 suur lillkapsas
- 1 sl Garam Masala maitseainesegu
- soola, pipart
Blenderdage ühtlaseks, kuumutage veel korra ning vajadusel lisage maitseaineid.