RETSEPT: Toorjuustukook glögijogurtiga - just see on talvise pidulaua pärl
Sügispimedusse ja talvekargusesse sobivad eriti hästi just sellised ahvatlused, mis on uhkeldavalt rammusad ja täidavad koduköögi õdusa jõulutundega.
Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab luksusliku toorjuustukoogi retsepti, millele lisab pühadeaktsenti Alma Muah! glögimaitseline koorejogurt.
See siidise tekstuuriga magusroog on iga pidulaua pärl, jätab hinge kauni mälestuse ja suhu meeldiva maitse.
Toretsevale toorjuustukoogile veelgi enama pidulikkuse lisamiseks kaunista see näiteks makroonidega.
Koostisosad:
Põhi
- 50 g võid
- 100 g digestive küpsiseid
Täidis
- 250 g Alma Muah! glögimaitselist koorejogurtit
- 400 g naturaalset toorjuustu
- 3 muna
- 70 g suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 tl riivitud apelsinikoort
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel. Määri 16 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad võiga. Suru saadud segu koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema.
Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, kuni suhkur on sulanud. Teises kausis sega omavahel toorjuust, riivitud apelsinikoor ja glögimaitseline jogurt.
Sega suhkru-munasegu toorjuustuseguga ühtlaseks massiks ning vala koogivormi küpsisepõhjale. Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45-60 minutit või kuni puutikk jääb puhtaks koogi sisu testides.