Sama äkki, nagu sügisest võib päevaga talv saada, saab see päevaga ka sügiseks tagasi muutuda. Samamoodi nagu ilmaga, nii saab olla ka argipäevaga. Hommikul alustame päeva täie veendumusega, et selge, kohandun uue olukorraga, võtan muutused vastu ja kõik tundub olevatki paigas. Aga ei, ei ole paigas, järgmisel hommikul võib sama äkki kõik tagasi pöörata.

Kõik on iga päev pidevas ja kohati ka väga väsitavas muutuses, me ei tea tihti, milleks peame valmis olema ja mida miski kaasa toob. Aasta lõpp võtab meid kõik korralikult võhmale.

Õnneks kehtib kuldreegel, et kõik muutused on alati põhjusega ja põhjus on alati hea!

Me õpime selle kuu jooksul sõna otseses mõttes kiirreageerijateks ning oskame järgneval aastal tänu selle aasta viimase kuu treeningutele väga hästi uute olukordadega toime tulla.

Detsembris avastabki nii mõnigi noor vallaline mees ennast olukorrast, kus tal tuleb beebiga toime tulla - sööta, joota, mähkmeid vahetada. Õnneks küll lühiajaliselt, aga kogemuse võrra kohe rikkam.

Detsember viib meid väga ootamatutesse olukordadesse enamusel päevadel. Istudes hommikul autosse, avastame ennast tund hiljem hoopis rongiga sõitmas ja suurlinna asemel võime jõuda hoopis mägikülla.

Kõikide nende ootamatuste juures on aga kindel reegel - me oleme igal sammul hoitud ja kõik sujub, eeldusel, et me kohandume olukorraga ja läheme vooluga kaasa.

Siit nüüd tulebki soovitus - kui elu suunab teid kindlale rajale, mis tundub võõras, siis ärge valige ise teist, tuttavat rada. Tuttaval rajal eksimine on sel kuul garanteeritud.

Aasta algul ma viitasin, et tuleb üdini armastuse aasta, kõike tuleb armastusega teha ja nii see aasta ka lõppeda tahab - ikka armastusega ja armastavalt.

Mida enam südamega me kõike oma argipäevas teeme, seda sujuvam ja mõnusam on tulemus. Lihtne, hooliv lause võõra suhtes võib kaasa tuua elukestva tõelise sõpruse, mis omakorda kasvab ühiseks edukaks äriks.

Lapsed, igas vanuses, vajavad sel kuul erilist tähelepanu ja armastust. Nad on sel kuul justkui portselanist, olles haprad ja altid purunema ehk siis haigestuma. Kui laps piisavalt armastust ei saa, jääb ta eriti haigeks ja samas paraneb raske haigus imeväel, kui armastav lähedane kõrval.

Selge on see, et sisimas oleme me kõik mingil määral lapsed, nii et kohelgem üksteist armastusega ja armastavalt. Sellest saab sündida ainult ja ainult head!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.