„Eesti piimatoodete valik on ütlemata lai ning meie tootjate valmistatud maitsestamata jogurtid, Kreeka jogurtid, kodujuustud ja isegi mozzarella kirsid loovad äärmiselt laia mängumaa erinevateks katsetusteks magusroogade vallas,“ kinnitas Potisepp.

Mimosa peakokk Juhan Heinsalu pakkus selleks puhuks kaks huvitavat magustoiduretsepti, milles piimatooted on saanud põneva vormi punavetikatest toodeteava taimse tarretaja agar-agari abil.

Mozzarella ampsud vaarikamarmelaadiga neljale

  • 250 g mozzarella kirsse
  • 150 g külmutatud vaarikaid
  • 50 g valget veini
  • 50 g suhkrut
  • 3 g agar-agarit

Keeda vaarikatest, veinist ja suhkrust moos, lase läbi sõela, kuumuta ja lisa agar-agar. Lase tarduda. Serveeri koos mozzarella kirssidega.

Piima-valge šokolaadi kreem kodujuustu-mündisalatiga neljale

  • 0,5 l piima
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g kodujuustu
  • 10 g värsket münti
  • 40 g suhkrut
  • 3 g agar-agarit
  • 3 g želatiini

Lase piim keema. Sega sisse agar-agar, hiljem paisutatud ja sulatatud želatiin. Lase tarduda. Peale tardumist lase blenderis ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud valge šokolaad. Tükelda värske münt ja sega suhkru ja kodujuustuga läbi. Serveeri.