2. Puidust köögikapi uksed saate puhtaks toiduõli ja söögisooda seguga hõõrudes. Segage üks osa õli kahe osa soodaga, raputage segu nõudepesukäsnale ja hõõruge määrdunud kohta. Pärast pühkige puhta lapiga üle.

3. Segistilt saate veesette ja mustuse maha äädikaga. Eriti hea tulemuse saate, kui mähite äädikase lapi määrdunud koha ümber ja lasete mõnda aega seista. Siis loputage ning kuivatage, kraan on taas läkiv ja puhas.

4. Lõikelaua saate liha ning kala jääkidest puhtaks ja lõhnadest priiks, kui raputate sinna soola ja hõõrute siis pooliku sidruniga. Loputage veega üle ja lõikelaud on nagu uus.

5. Äädikakärbsed võivad välja ilmuda ka talvel, piisab kui puuviljakauss ööseks lauale jääb. Pange poolikud sidrunid praeahju ja jätke ahjuuks ööseks praokile. Hommikul sulgege uks ja lülitage ahi mõneks ajaks sisse. Tehke uks lahti, laske ahjul jahtuda ja pühkige surnud käbsed kokku.
Äädika ja sooda tarvitamisel soovitame kasutada kaitsekindaid. Sidruniga võite käsi hõõruda pärast kartulite koorimist või kala lõikamist, nii saate käed puhtaks ja toidulõhnast priiks.

Jaga
Kommentaarid