RETSEPTID: Šokolaadikoogid, mis muudavad päeva paremaks
Veidi magusaga liialdamist, mis tekitab mõnusa küllastustunde ja energiapalangu, kaalub üles suhkru võimalikud halvad küljed. Seda enam, kui saadud energia aktiivsemalt tegutsedes jälle käiku laseme.
Juustukook Nutella šokolaadikreemiga
Põhi
- 250 g Domino küpsiseid
- 80 g võid
Täidis
- 175 g vahukoort
- 950 g toorjuustu
- 2,25 dl suhkrut
- 1 sl maisitärklist
- 2 tl vanillsuhkrut
- 4 muna
Kate
- 190 g Nutella kreemi
- 80 g vahukoort
Pange ahi 180 kraadi juurde soojenema. Võtke Domino küpsistelt täidis välja, purustage küpsised ning segage sulatatud võiga. Ajage saadud mass 24 cm diameetriga koogivormi põhja ja servadele laiali, küpsetage ahjus umbes 15 minutit ning laske maha jahtuda. Alandage ahju temperatuur 150 kraadini. Seejärel valmistage täidis, segades kausis suhkru tärklisega.
Seejärel selle peale Nutellaga segu ning tasandage taas. Küpsetage kooki ahjus 45–55 minutit, seejärel keerake kuumus maha ning jätke kook veel üheks tunniks ahju.
Nüüd võtke kook ettevaatlikult vormist välja ning laske täielikult maha jahtuda. Samal ajal valmistage kate: kuumutage vahukoort keemiseni, valage Nutellale ning segage hästi läbi. Valage mass koogile ning laske üle öö külmikus seista. Kaunistuseks sobivad tükeldatud sarapuupähklid.
Nutella-semifreddo
- 3 muna
- 2 beseepõhja
- 2 sl suhkrut
- 5 dl vahukoort
- 2 dl Nutella šokolaadikreemi
Kate
- ½ dl Nutella šokolaadikreemi
- ½ hakitud mandleid
Teine beseepõhi murdke tükkideks ja pange Nutella-segusse. Valage kogu mass vormi beseepõhjale, niristage veidi sulatatud Nutellat peale, samuti hakitud mandleid. Pange 4–5 tunniks sügavkülma. Toatemperatuurile võtke kook 20–30 minutit enne serveerimist.
Lihtne kook Nutella-kreemiga
Põhi
- 250 g digestiivküpsiseid
- 100 g võid
Kate
- 1,5 dl vahukoort
- 400 g Nutella šokolaadikreemi
- 0,5 dl tuhksuhkrut
Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Pange segu 24 cm diameetriga koogivormi ning pooleks tunniks külmikusse. Ajage vahukoor potis kuumaks, segage juurde Nutella ning tuhksuhkur. Segage mass korralikult läbi, valage koogivormi ning hoidke külmikus vähemalt kolm tundi. Serveerige vahukoore või vanillijäätisega.
Nutella-brownie
- 375 g Nutella šokolaadikreemi
- 2 muna
- näpuotsatäis soola
- 1 dl jahu
Kate
- 1 sl sulatatud Nutellat
- tuhksuhkrut