Kes hakkab tublilt tööd rassima, kellest saab tubli pereema, kellest tubli pereisa. Kes ihkab olla tubli õppur, see saabki aasta otsa õppida ja end proovile panna. Kes armastab tublilt laiselda, see ka seda teeb.

Me oleme sel aastal rohkem killustunud kui muidu. Koostegemisi ja -olemisi on vähem ja igaüks ajab oma asja, oma tubliduse asja. Ära tehtud saab muidugi palju, sest enamust meist kannustab vajadus olla heal tasemel ja hea tegija. Olla tubli!

Kes lisaks tublidusele ka veel oma tegemisi armastab, sellel saab kohe eriti teguderohke ja viljakas aasta olema.

Aasta lõppedes tagasi vaadates tunnevad meist paljud, et möödunud on justkui mitu aastat, sest nii palju on tehtud, nähtud, öeldud, vaadatud ja antud.

Ja just andmist saab aastal 2017 tublilt olema. Endast andmist veel kõige rohkem.

Lauset „Ma andsin endast kõik“, saame me sel aastal tihti kuulda ja väga tihti just spordiga seonduvalt. Paljud hakkavad rohkem tähelepanu pöörama oma tervisele ja nii mõnestki paadunud laisikust saab sitke sporditegija. 2017. aasta aastalõpuüritused saavad igal juhul väga menukad olema, sest end hästi tundvaid inimesi on kordades rohkem kui varasemalt.

Üleüldiselt on igasugust liikumist ohtralt. Inimesed ja loomad liiguvad, energia liigub ja raha teatavasti on ka energia. Seega vihje - mida rohkem raha liigutate, seda parem. Mida rohkem välja annate, seda rohkem sisse tuleb. Olete helde ja tuleb heldelt ka tagasi.

Sel aastal sünnib üle maailma palju uusi ideid, ikka täitsa uusi. Innovaatilisi ja murrangulisi. Alustatakse projektidega, mis toovad lõpptulemusena kasu kogu inimkonnale. Astutakse samme väiksema ökoloogilise jalajälje jätmiseks ja üleüldiselt hakatakse rohkem mõtlema sellele, mida me endast maha jätame.

Kas tarbime targalt, kas vajame kõike seda, mida meile ette toodetakse ja maha müüakse? Kas toitume targalt ja ennast hoidvalt? Kas maailm, mida me loome, on hea elukeskkond ka aastate pärast? Jne jne. Sellistel teemadel räägitakse läbivalt terve 2017. aasta teise poole.

Meie väike Eesti astub maailmakaardil täitsa uue näoga ja mis see täpsemalt olema saab, saab juba jooksvalt näha.

Pettuseid paljastatakse jätkuvalt massiliselt, nagu varasematelgi aastatel. Pettuse, manipulatsiooni ja valetamise lammutamine kestab jõuliselt edasi ja need, kes siiani saanud mugavalt peidus püsida, arvates, et on pääsenud, peavad ka vastutama hakkama. Kirikutest suurkorporatsioonideni välja. Puhastus ootab ees kõiki ja kõike, kellel-millel paha maik juures.

Tulles aga suurte maailma asjade juurest tagasi koduse Eesti elu juurde, siis meie väikesesse konnatiiki jätkub ka omajagu tormiseid laineid. Maskid langevad, tõde tõuseb pinnale ja päevauudiseid loevad õhinal ka need, keda muidu igapäevane sündmustik seni külmaks on jätnud.

Meile läheb oluliselt rohkem korda see, mis ja miks meie ümber toimub.

Kui me pole toimuvaga rahul, siis me ka häält teeme. Kui seni on lihtsalt olnud ühtlast rahulolematuse nurinat, siis nüüd läheb ka tegudeks. Mingi kannatuse mõõt saab täis ja hakatakse tublilt oma õigust nõudma.

Ja hea on see, et õiglus tuleb, kuigi kohe nii ei tundu, aga aasta teisel poolel saab juba magusaid vilju nautida.

Kes on aastaid unistanud millegi loomisest, tegemisest, käivitamisest, siis nüüd, aastal 2017, on igati õige aeg oma unistusi realiseerima hakata - tubliduse aasta on selleks parim aeg!

Teate seda tunnet kevadeti, kui päike paistab juba nii soojalt, aga õhk on veel jahe ja kui päike pilve taha läheb, siis on hetkega jube külm? Vaat 2017 tuleb selline aasta, mil päike kogu aeg uuesti pilve tagant välja tuleb ja sooja annab!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.