Munapiimasse kastetud ja siis praetud saiaviilud on ilmselt kõigile teada-tuntud kui mitte lemmikud, siis vähemasti ollakse neid elu jooksul vähemalt mõned korrad söödud. Tegelikult on tegu ülemaailmselt väga populaarse toiduga, ja teada värk, et heal lapsel on mitu nime – vaesed rüütlid (inglise k poor knights), kadunud leib (prantsuse k pain perdu), Ameerikas on sama toit tuntud aga kui French toast ehk Prantsuse moodi röstitud saiad.

Vaja läheb:

  • 4–6 viilu saia

  • 2 muna

  • 1 dl piima

  • õli või võid praadimiseks

  • suhkru ja kaneeli segu

Kloppige munad piimaga lahti, kastke saiaviilud munasegusse ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerige kas kaneelisuhkru, vedela mee või vahtrasiirupiga.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena