Kiirendage ubade kasvu ja saate neid varakult süüa
Aed- , õis- ja lattoad on toitainete rikkad liblikõielised. Tarvitatakse neid enamasti kuumutatult. Annavad saaki pika aja jooksul ja sobivad säilitamiseks. Süüakse koos kaunaga või ilma.
Need taimed ei kannata öökülmi ja seetõttu saab külvata kasvukohale suhteliselt hilja. Kui aga soovite taimede kasvu kiirendada, siis külvake oad ligi kuu aega enne õue istutamist tuppa. Ühte potti võib panna mitu seemet. Mida püstisema ja kõrgema kasvuga sort, seda rohkem seemneid kokku külvake. Külvipott tasub valida suhteliselt sügav, sest ubade juured vajavad ruumi.
Kui öökülmade oht on möödunud ja muld soe, siis istutage taimed välja. Esialgu võib öösiti kattelooriga katta.
Uba ei armasta happelist mulda ega kannata läbi kuivamist. Hoolitsege selle eest, et muld oleks kohev, niiske ja umbrohuvaba.
Liblikõielisena on oad heaks eeltaimeks paljudele teistele kultuuridele.
Madala kasvuga oad võib jätta kogu suveks aknalauale kasvama, sellisel juhul vajavad nad siiski toestamist.
Ärge häbenege oma ubasid, vaid eksponeerige. Nad on kaunite õitega ja kaunade värv võib olla lilla, kollane, roheline või kirju. Istutage erinevat värvi kaunadega ube ja teie tarbepeenar on lilleaiaga samaväärselt kaunis.