Odrakruubid võite eelmisel päeval külma vette likku panna. Siis kulub pehmeks keetmiseks vähem aega ja energiat. Keetke kruubid kohe väga pehmeks ning püreerige need saumikseri või köögikombainiga. Maitsestage soola-pipra ja pisikese küüslauguga. Sibul hakkige ribadeks ja kuumutage keskmisel kuumusel potipõhjas klaasjaks.

Lisage veidike glögi, et sibulad oleks poolenisti kaetud. Maitsestage kaneeli ja veidikese muskaadiga. Tõstke kuumust ja laske glögil kokku keeda, lisage veel veidike suhkrut ja karamelliseerige sibulad enne serveerimist.

Hapukapsa-kartulitamp, mädarõikavaht, ahjuõun ja vürtsikas glögisiirup küpsetatud seakoodi juurde

Valmistage kartulipuder, mille sisse segage juba hautatud hapukapsas. Vahustage vahukoor tugevaks vahuks ja segage kokku mädarõikaga.

Ahjuõuna võite küpsetada sektoritena või tervelt eemaldatud südamikuga poolkrõmpsuks. Üle küpsetades kaotab õun oma loomuliku jume ega püsi koos.

Kuumutage 100 grammi glögi keemiseni ja keetke poole võrra kokku, lisage veidi suhkrut ja maitse järgi Cayenne’i pipart – et ikka särtsu ka oleks. Nii maitsevad lisandid ja seakoot tuttavalt, aga pisut teistmoodi.

Kilufilee, võisilm ning sidrunifilee Viini šnitsli juurde

Viini šnitsel valmib tunde või karbil olevate täpsemate juhiste järgi kerge vaevaga. Garanteerimaks aga kogu elamust, peate valmistama ka maitsevõi kilufileest ja võist blenderi või köögikombaini abil.

Kuumalt šnitslit serveerides asetage lihale kiluvõist silm ja sidrunifilee. Pakkuda võite kogu seda luksust pannil praetud kartulite ja värske salatiga.

Mädarõika-musta leiva trühvel lisandiks süldi juurde

Kui soovite süldi söömisest elamust teha, peate “peaosalist” serveerima mädarõika-musta leiva trühvlitega. Vajate üht osa toorjuustu, üht osa mädarõigast ja ½ osa riivleiba.

Segage kõik komponendi hoolega kokku. Vormige segust suupärased trühvlid ja paneerige neid veel omakorda riivleivas. Jätke trühvlid paariks tunniks külmikusse ja seejärel serveeriga.

Vürtsikas hõõgveinis hautatud hapukapsamoos ja pohlad lisandiks verivorstile

Küpsetage verivorst ahjus või madalal kuumusel pannil. Enne ahjupanekut torgake vorstide sisse hambatikuga vähemalt kolm auku. Siis ei löö liigses kuumas vorsti lõhki.

Lisandiks võib pakkuda hõõgveinis hautatud kapsast, vein annab kapsale tavalisest erineva maitse. Veidikene särtsu võib lisada riivitud ingveriga. Seejärel püreerige kapsas moosiks ja lisage maitse järgi pohli, ning vorstilisand ongi valmis.

Stuuvitud sinepine köögi-vili ja mandariinifilee lisandiks ahjuprae juurde

Hakkige meelepärased köögiviljad sobivateks tükkideks ja pruunistage taluvõis kuldpruuniks. Pruunistamise käigus lisage köögiviljadele sinepit ja kuumutage veel kord läbi.

Valage peale vahukoor ja laske keema tõusta. Maitsestage ja serveerige ahjuprae kõrvale mandariinifileega.