"Jõuluvana kingikotis oli mulle ümbrik ja ümbrikus kviitung selle kohta, et olen ajakirja Maakodu õnnelik saaja terve aasta.Kuna lapsevanemad sellise toreda üllatuse tegid, siis lugesin esimese (jaanuarikuu - toim) numbri hoolega läbi. Leidsin sealt kaks lihtsat retsepti ja nii me siis pärast tunde oma klassi kokakooli avasimegi.

Õppisime retsepte lugema, rääkisime puhtusest köögis, jõukohased ettevalmistustööd tegid lapsed, kuuma pliidi juures toimetasin ise. Väikesed tüdrukud olid uskumatult tragid koristajad ja poiste käitumine lauas vääris ainult kiidusõnu.

Valminud munasaiad ja kaneelisaiad (vaesed rüütlid) pildistasime ja fotod avaldasime klassi Facebooki lehel, kus hiljem oli tore lugeda vanemate vahvaid kommentaare. Eriti armas on, et lapsed proovivad nüüd koduski köögis toimetada.

Leppisime kokku, et püüame igast ajakirjast mõne retsepti leida ning üks kord kuus kokata. Teeme seda kahes grupis ja hiljem klassis vahetame kogemusi.

Esimese numbri meisterdamine mõrusoolaga meil väga hästi ei õnnestunud. Teise numbri (lk 74) südamed tulevad kindlasti paremini välja ja järgmises kokakoolis kaunistame ruumi südamepõõsaga.

Saadan teilegi mõne pildi, et saaksite aimu, kui tänuväärset ja inspireerivat tööd te teete. Kahjuks ei anna pildid edasi lõhnu ja kuulmata jäävad teil laste rõõmsad kiidusõnad."