Uus on unustatud vana: iidsetest aegadest tuntud toiduainete säilitamise viisi esitletakse moodsa pähe
Kui tahad endale kohta, kus säilitada toiduaineid nii et elektrit ei kulu ning hiired su varusid nahka ei pane, siis soeta endale maa-alune külmkapp.
Tundub peen, kuid tegelikult pole vaja väga pingutada, et aru saada - tegemist on vana hea maakeldri kaasaegse versiooniga.
Maaaluse külmkapi mõtles välja Hollandi disainifirma Weltevree, kelle üheks eesmärgiks on julgustada inimesi kasutama looduslikke ressursse.
Sarnaselt maakeldriga kasutab hollandlaste väljamõeldis ruumi jahedana hoidmiseks pinnase jahedust. Õhutemperatuur püsib väikeses riiulite ja panipaikadega varustatud ruumis tänu sellele ning meetripaksusele isolatsioonikihile aastaringselt 10-12° C piires. See on ideaalne temperatuur säilitamaks puu- ja juurvilju, veini ja juustu.
Kaaseagne kelder ehk maaalune külmkapp maksab pisut alla 6000 euro.
Allikas: inhabitat.com