Algusaastatel oli kollektsioon saadaval viies erinevas värvis, millele lisandusid peagi mitmed teised rikkalikud värvitoonid. Ja kuigi “Teema” on aastate jooksul läbinud mitmeid arendusetappe, on üks asi püsinud muutumatuna - kollektsioon esindab Iittala rikkalikku värvivalikut ning keraamika värvimise tipptaset.

Kaj Francki kirg luua mitmevärvilisi lauanõusid ja käsitsi valmistatud detaile, aitas Iittalal välja arendada tehnika, mis tagab ideaalse glasuurimise.

Iittala keemiateadlased on oma pika ajaloo jooksul loonud üle 20 000 glasuuritooni. Nende seas ka uhiuued helesinine ja täppidega tumesinine.

Helesinine glasuurvärv on kerge ja õhuline lisa olemasolevatele „Teema“ kollektsiooni värvitoonidele – mustale, valgele ja hallile.

Omapäraselt täpiline sinakas lõpptulemus lisab kollektsioonile ilmekust – heledad täpikesed kumamas sinisel taustal. Mustri loomiseks on kasutatud erilist meetodit, kus glasuur sisaldab pisikesi osi, mis kuumutusahjus ei sula, vaid millest moodustubki täpiline muster.

Iga tassi ja taldrikut kaunistav õrnalt täpiline ja kaootiliselt stiilne muster on unikaalne.