Rikkaliku mannoosi sisalduse tõttu on titaanjuur sobilik diabeetikutele ja kõrgenenud kolesteroolitasemega inimestele.

Kasvuperioodi alguses sirgub titaanjuure mugulast vars, mille tipus on tõlvikõisik, mis on lihavärvi. Õis on ebameeldiva lõhnaga ning ajab lausa iiveldama. Õitsemise ajal ühes toas selle taimega koos elada ei saagi. Peale õitsemist areneb üksainus vart meenutav leht. Sügisel taime maapealne osa kuivab ja titaanjuur puhkab kuni õitsemiseni.

Titaanjuur vajab toitaineterikast mulda, kasvuaegset pealtväetamist ja ümberistutamist 1-2 aasta järel. Pärast lehtede kuivamist sügisel säilitatakse mugulat potis temperatuuril +13 - 16°C peaaegu kastmata. Peale õitsemist ja enne lehtede ilmumist istutatakse mugul uude toitaineterikkasse mulda ja hakatakse kastma.

Urmas Laansoo sõnab, et troopilises Aasias kasutatakse hiigelsuuri sibulmugulaid toiduks. Indoneesias on titaanjuur riisi ja maisi kõrval oluline süsivesikute allikas, kuid toorena on tärkliserikas sibulmugul mürgine. Värskena sisaldab taim mürgist alkaloidi koniin.

2016. aastast müüakse ka Eesti toidupoodides Rivier´i titaanjuure nuudleid, mida tuleks enne tarvitamist keeta või praadida. Rikkaliku mannoosi sisalduse tõttu on titaanjuur sobilik diabeetikutele ja kõrgenenud kolesteroolitasemega inimestele.