NB! Tarretumise pärast pole tarvis muretseda, sellega saab retseptis olev šokolaad suurepäraselt hakkama.

  • 200 g digestiiv­küpsiseid
  • 75 g sulavõid
  • 500 g mascarpone’t
  • 150 g toorjuustu
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 250 g tumedat šokolaadi (vähemalt 40% kakaosisaldusega)
  • purk maa­pähklivõid (340 g, tükkideta)
  • 125 g tuhksuhkrut

Purustage küpsised ja segage sulatatud võiga. Suruge küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (24 cm) põhja.

Mikserdage toorjuustud suhkru ja vanilli­ekstraktiga ühtlaseks. Sulatage šokolaad veevannil ning lisage toorjuustusegule, mikserdage ühtlaseks.

Valage toorjuustusegu küpsisepõhjale ja pange vorm korraks külmikusse ootele.

Sulatage maapähklivõi samuti veevannil nagu šokolaadki. Kui pähklivõi on muutunud vedelamaks, lisage tuhksuhkur ja segage ühtlaseks. Valage segu tordile ja siluge ühtlaseks. Laske tordil üle öö külmikus seista.

Sellest, kuidas ise erinevate täidistega pelmeene valmistada, loe märtsikuu Maakodust - kas digivariandist või paberkandjal ajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid