5 PÕNEVAT RETSEPTI | Kuidas säilitada kasemahla ilma seda sügavkülmutamata
Värske kasemahl on joogiks kõige tervislikum. Niisugust mahla sobib kasutada vee asemel toitude valmistamiseks. Hästi kõlbab see ka taignatesse piima asendajana.
Kääritades kasemahla meega, valmib igiammu tuntud jook – mõdu. Enne kevadist rabarbrimahlahooaega on hapendatud kasemahl võrratu tooraine mannavahu valmistamiseks, aga suvel külmsupi koostisosaks.
Külmikus säilib värske kasemahl kaks-kolm päeva, aga toatemperatuuril hakkab juba ühe ööpäeva jooksul käärima.
Vaatamata hapendatud mahla heale säilivusele, pole otstarbekas seda väga suures koguses varuda. Mahla säilitamiseks on soovitatud mitmesuguseid retsepte väga erinevate lisanditega.
Selgitame, kuidas teha:
hapendatud kasemahla,
mõdu,
valgevene mahlakalja,
kasemahla marjajooki,
mahlajooki sidrunmelissi ja kadakamarjadega.