Täiuslik algus kevadele – jäine hõrgutis Kreeka jogurtist
Kodune jäätisetegu on lihtsamast lihtsam ja seetõttu igati jõukohane ka algajale kodukokale. Vaja on kõigest kolme komponenti ning jäätisemasin ei ole üks nendest.
Toidublogija Kristian Neemela soovitab imelihtsa jäätiseretsepti, mis pakub hõrku jahutust ja maitseelamust. Selles retseptis on suur roll just jogurtijoogil, mis annab tulemuseks kevadiselt kerge jäise maiuse.
Koostisosad:
- 500 ml vahukoort 35%
- 5 sl kondenspiima
- 275 gr Alma kirsi-vanilli Kreeka jogurtijooki
Valmistamine:
Vahusta vahukoor suures kausis pehmeks vahuks ning sega sisse kondenspiim. Sega juurde ka kirsi-vanilli jogurtijook. Vala saadud segu kaanega suletavasse anumasse ning aseta see sügavkülma. Saadud segu tuleks läbi segada iga tunni aja tagant, et vältida jääkristallide teket. Kevadine maius on valmis 7-8 tunni pärast.
Täiusliku jäätiseelamuse saavutamiseks on oluline ka oskuslik serveerimine. Seetõttu võta valminud jäätis enne maiustama asumist umbes kümneks minutiks toatemperatuulile pehmenema.