Huvi luksusliku voodipesu vastu on viimastel aastatel kasvanud, sest tarbijad otsivad suuremat mugavust ja kõrgemat kvaliteeti. Ning tootjaid püüavad pidevalt kasvavas brändidevahelises jõukatsumises neid nõudmisi rahuldada.

Linu, mille koelõngade arv on 200, hinnati kunagi luksuslikeks. Tänapäeval ei ole midagi ebatavalist selles, et müügil on ka neljakohalise koelõngade arvuga linu. Alles mõni aasta tagasi oli seline asi ennekuulmatu.

Koelõngade arv loeb

Voodipesu kanga koelõngade arv mõõdab koe- ja lõimelõngade arvu ühe tolli (2,5 cm) kohta, ja loetakse neid nii vertikaalselt ja horisontaalselt. Kuna mõõtühik on kindlaksmääratud, siis kasutavad tootjad voodipesu kanga tootmisel üha õhemat tooret – nii on saavutatav suurem lõimelõngade arv, kuid kanga kogus seetõttu ei suurene.

Lisaks lõimelõngade arvule on ka teisi faktoreid, mida voodipesu hindamisel arvestada. Näiteks võivad linad olla valmistatud madalama kvaliteediga kangast. Eksperdid ütlevad, et pikakiuline puuvillamaterjal võib olla magajale mugavam kui lühemakiulisest puuvillast valmistatud voodipesu.

Erinevad materjalieelistused

Veel üks oluline asi, millele tähelepanu pöörata, on materjali liik. Tuleb tunnetada, kuidas mingi materjal magajale tundub. Üldiselt kõik taandub suuresti isiklikele eelistustele.

Kui sulle meeldib soe ja õdus tunne, siis sobib ilmselt kõige paremini flanell. See on keskmise kaaluga ja omalaadse topilise tekstuuriga kangas, mille valmistamisel on kasutatud kanga niitide venitamist ja tõstmist.

Satiin on valmistatud siidist, see jätab voodipesu läikivaks ning voodipesu tundub eriti sile ja libe. Niisugune efekt on saavutatud, hõljutades kangas siidiniite üle puuvillaniitide. Mõnikord kasutatakse odavama voodipesu puhul sama meetodit nailon- ja polüesterniitidega ning ka seda materjali kutsutakse satiiniks.

Linane on tihe materjal, millest valmistatakse tugevaid ja pehmeid voodilinu. Erinevalt siidist või satiinist ei läigi linane kunagi. Linane voodipesu võib olla valmistatud 100%-lisest linasest või linase ja teiste materjalide segust, seega on tähtis vaadata toote küljes olevat silti.

Allikas: textelle.ee