Kujutlege endale ekraani, millel näete, mis muusikapala mängib. Näete infot, kuuletegi tuttavat lugu ja kõik tundub õige, ainult, et see tuttav lugu on hoopis üks teine tuttav lugu, mitte see, mida ekraan väidab olevat.

Mais saame milleski täiesti veendunud olla ainult kuulates. Ja nii me siis õpimegi, kuulame teist inimest tähelepanelikult, kuulame uudiseid tähelepanelikult, kuulame loodust tähelepanelikult jne.

Mais jagub segadust igale poole. Inimesed vaidlevad selle üle, mida keegi nägi või arvas nägevat ja tõde selgubki vaidlustes - me peame kuulama.

Näeme tänaval tuttavat inimest, hüüame teda, aga tema ei reageeri. Hetk hiljem selgub, et polegi tuttav, täiesti võõras, kes esimesel hetkel nägi veenvalt sarnane välja.

Segadust jätkub selle kuu sisse nii palju, et osa meist kaalub minna silmaarstile, osa kahtlustab enesel ületöötamise ohtu ja mõni kiikab psühhiaatri poole.

Me näeme numbreid valesti, nii bussiaegu kui kellaaegu. Hilineme kohtumistele ja läheme vales suunas, sest nägime ju selgelt, mis sildil kirjas…

Kuna me kõik ühtmoodi segadust tekitame, siis üsna ruttu saab sellest igal pool avalik arutelu, et mis nüüd siis veel tulla saab ja selle üle õpitakse kiiresti nalja viskama.

Ja muidugi taas ka õppetund - õpime enese ja teiste eksimuste üle nalja heitma ja mõistvamalt suhtuma.

Kogu see segadus toob kaasa aga hoopis suuremat kasu, kui oodatagi oskaks.

Kuna me kõik muudame oma igapäevamustreid, siis muutub sellega koos kogu üleüldine muster. Loome täitsa uusi olukordi, energiat ja radu. Kohtume uute inimestega ja õpime hädaga hoopis uutmoodi käituma.

Elu on läinud enamjaolt selliseks, et me räägime-kuulame vähe. Peamiselt loeme ja kirjutame. Nüüd visatake meile üks korralik vimka ja sunnitakse heas mõttes uuesti suhtlema - et näed, hea inimene, seal on teine inimene, räägi temaga!

Mai lõpuks oleme üle aastate omandanud taas hea vormi näost näkku suhtlemises. Räägime, kuulame ja mis peamine - teeme seda mõnuga ja loomulikult.

Osadele inimestel kestab see periood 24. aprillist 12. maini.


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.