Matcha’t saab lisaks teena joomisele kasutada ka toitudes
Jaapani iidne supertoit matcha tee teeb ka Euroopa köögikultuuris võidukäiku. See erkroheline ja imeliste tervistavate omadustega pulber pole mitte ainult kohvi aseaine, vaid annab värvi igale roale.
Matcha tee on võrreldes tavalise rohelise teega kümneid kordi tervislikum, kuna seda juues tarbitakse ära lahustunud teelehed, aga rohelise tee puhul juuakse vaid teelehtede tõmmist. Loomulikult saab matcha’t lisaks teena joomisele kasutada ka toitudes. Ta annab suurepärase värvi küpsetistele ja on tänuväärne kaunistusmaterjal.
Ülepannikoogid matcha’ga
Matcha tee sobib šokolaadiga lausa imeliselt kokku, seega soovitan neid rohelisi kreppe ehk ülepannikooke süüa just šokolaadikreemi (näiteks Nutella) ja vahukoorega. Kõige peale raputage veel veidi matcha-pulbrit.
- 4 muna
- 60 g suhkrut
- 200 g nisujahu
- 2 tl matcha-pulbrit
- 5 dl piima
- 50 g sulatatud võid
Kloppige munad suhkruga läbi, lisage jahu ja piim ning segage ühtlaseks. Lisage sulavõi ja segage ühtlaseks. Küpsetage suured ülepannikoogid, serveerige Nutella ja vahukoorega.
Rohkem roog ja retsepte, mis sisaldavad matcha't, leiad maikuu Maakodust - kas digiversioonist või paberkandjal ajakirjast.