Küpsetis lapsepõlvest: õhuline maasikatort vahukoorega
Mai lõpp ja suve algus tähendab paljusid lasteaia- ja koolilõpupidusid, mida pereringis tähistada. Sel puhul sobib kohvilauale imehästi maasikatort vahukoorega. Retsept pärineb Eva Pärteli raamatust “Nostalgilised tordid ja koogid”, mille andis välja Ajakirjade Kirjastus.
Suviselt õhuline tort võlub oma lihtsuses. Soovi korral immutage biskviitpõhja natukese kohviga. Immutusvedelikku pole palju vaja, sest ka maasikatest eraldub koogi sisse mahla.
Biskviitpõhi
- 6 muna
- 6 sl suhkrut
- 6 sl nisujahu
Täidis ja kate
- 4 dl 35% rõõska koort
- 200 g kuivemat teralist kohupiima
- 0,5 dl suhkrut
- 500 g maasikaid
Biskviitpõhja tegemiseks eraldage munakollased ja -valged. Vahustage munavalged ja suhkur tugevaks vahuks ning lisage ühekaupa munakollased, massi pidevalt edasi vahustades. Sõeluge sisse jahu. Segage tainas ettevaatlikult ühtlaseks, kallake 24sentimeetrise läbimõõduga vormi ning küpsetage 200kraadises ahjus 25–28 minutit. Võtke ahjust, eemaldage koogivorm ja jahutage.
Täidise tegemiseks vahustage koor suhkruga tugevaks vahuks ja segage juurde kohupiim. Viilutage maasikad. Koogi kokkupanemiseks lõigake jahtunud biskviit kaheks võrdseks kihiks. Asetage alumine kiht koogialusele. Tõstke peale pool täidisest ja pool viilutatud maasikatest. Siis tõstke peale ülemine koogikiht ning määrige see pealt ja külgedelt ülejäänud vahukoore-kohupiimatäidisega. Kaunistage pealt maasikatega. Hoidke enne söömist 2–3 tundi jahedas.