Erinevate tapeetide paigaldamine
  • Fliistapeet sobib peaaegu kõikidesse ruumidesse. Need on “hingavad” ja lihtsalt paigaldatavad – sobiv liim tuleb rulli või pintsliga seinale kanda ning tapeet sellele kinnitada. Kõik järgmised paanid tuleb samamoodi üksteise kõrvale paigaldada. Fliistapeet ei veni seinale kinnitamise käigus välja. Eemaldamine on samuti lihtne – paanid on tervenisti seinast eemaldatavad.
  • Vinüültapeedid, mille valikus on nii reljeefseid kui ka tasapinnalisi seinakatteid, on kõige vähem “hingavad“, ent kõrge kulumiskindlusega ja väga hästi pestavad. Paigaldamine on lihtne. Vaja läheb spetsiaalset liimi, mis sisaldab PVAd ning täpsust paanide külg külje kõrvale asetamisel. Vinüültapeet ei veni paigaldamisel. Igati sobiv tapeet vanni- ja lastetuppa, samuti esikusse.
  • Pabertapeet on meie kodudes traditsiooniline ja piisavalt ökoloogiline seinakate. Paraku ei kannata see tapeet puhastamist, ning vajab paigaldamisel lahtirullimist ehk ruumi. Pabertapeet, mis ei ole hinnalt teistest sugugi odavam, vajab vanakooli kliistrit või spetsiaalset pabertapeedi liimi. Kvaliteetsed pabertapeedid ei pruugi venida, aga seda võib siiski ette tulla, seepärast tasub kaunima tulemuse saamiseks usaldada kogemustega tapeedipanijat.

Traditsioonilisel pabertapeedi puhul tuleb paanil lõigata ära pikk serv ja tagakülg kliistriga niisutada. Seejärel võib kleepida need siledale seinale, surudes töö käigus õhumullid tapeedi alt välja.

Tapeet tuleb kleepida paar millimeetrit teise paani peale. Samas leidub ka tootjaid, kelle pabertapeete võib kleepida paan paani kõrvale ehk nendega tuleb toimida samamoodi nagu fliismaterjalist seinakattega.

Pikemalt loe tapeeditrendidest Maakodu juuninumbrist - kas digiversioonist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.