12.06.2017, 10:00
Lisaks lihale: paneme banaanid grillile ja pannile
Soe aeg meelitab õue pere ja sõpradega aega veetma ning aiapidusid korraldama.
FOTO:
Grillilt käivad läbi nii köögiviljad kui maitsev liha. Toeka söömaaja lõpuks tahaks veel suutäie magusat, midagi hõrku ja lihtsasti valmistatavat. Küpsetatud banaanid sobivad selleks puhuks suurepäraselt.
Kõige lihtsam on banaani grillida koos koorega. Küpsetage seni, kuni banaanikoor mustjaks tõmbub, siis on sisu valmis. Serveerida võib küpsetatud banaani näiteks jäätise ja vahukoorega või hoopiski hapuka moosiga.
Banaane võib grillil küpsetada ka fooliumis. Asetage kooritud banaanid fooliumile, lisage mõni võitükike, valage üle sidrunimahlaga, raputage peale fariinsuhkru ja kaneeli segu ning keerake tihedalt fooliumisse. Küpsetage grillil umbes 10 minutit. Serveerige kuumalt meelepäraste lisanditega. Kooritud-poolitatud banaane võib küpsetada ka pannil. Sulatage või pannil ning praadige poolitatud banaane mõlemalt poolt. Peale raputage fariinsuhkru ja kaneeli segu ning magususe leevendamiseks piserdage pisut sidrunimahla.
Serveerida võib praetud banaane vahukoore, jäätise, kohupiimakreemi, röstitud kaerahelveste, hapuka moosi, värskete või sügavkülmutatud marjadega. Kel vanus lubab, siis miks mitte ka sortsu likööri või konjakiga.