Grillitud kalkunikintsulihatükid

Lihale tasub marinaadi alati ise teha, sest nii saate otsustada, milliseid komponente ja kui palju lisada. Samuti saate otsustada soolakoguse üle. Alljärgnevalt üks lihtne marinaad, milles on lõpptulemusena meeldivalt tunda valmistamisel kasutatud riisiäädikat ja seesamiõli. Parima tulemuse saavutamiseks laske lihal marinaadis öö läbi maitsestuda.
Grillitud kalkunikintsulihatükid.
  • 600 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
  • soola

Marinaad

  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 sl seesamiõli
  • 1 sl heledat sojakastet
  • 1 sl hapukoort

Segage marinaadi komponendid omavahel. Tükeldage kintsuliha väiksemaks ning asetage lihatükid marinaadi maitsestuma. Vahetult enne grillimist maitsestage liha soolaga ning grillige.

Grillitud kalkuniliha mee-seesamiõlikastmes

See on retsept, kus liha ei ole vaja enne marinaadis hoida. Lihtsalt küpsetage kergelt soolaga maitsestatud kalkunilihaviilud grillil valmis ning seejärel pistke küpsenud liha mee ja seesamiõli kastmesse. Retsept on lihtne ning võib vabalt valmida ka pannil.

  • 500 g kalkuni rinnafileed
  • soola

Marinaad

  • 1 tl mett
  • 1 sl Worchesteri kastet
  • 1 sl seesamiõli
  • 1 tl mahedat sinepit
  • 1 tl ketšupit
Lõigake rinnafilee viiludeks (ca 1 cm paksusteks) ning maitsestage need soolaga. Küpsetage lihaviilud grillil mõlemalt poolt küpseks. Samal ajal segage marinaadiained omavahel ning kuumutage kergelt soojaks.
Grillitud kalkuniliha mee-seesamiõlikastmes.

Kui lihaviilud on valmis küpsetatud, pistke need kastmesse ning laske enne söömist paar minutit selles maitsestuda.

Kurgimarinaadis kanaliha

  • 500–600 g jahutatud broilerikintsuliha
  • soola, pipart
  • ca 1,5 dl marineeritud kurkide vedelikku

Pange kintsulihatükid potti või kaussi. Valage peale nii palju kurgivedelikku, et see parasjagu lihasid kataks. Jätke kana vähemalt ööpäevaks külmkappi maitsestuma. Vahetult enne grillimist maitsestage liha soola ja pipraga ning küpsetage grillil valmis.