Toidublogija Ragne Värgi kolm retsepti täiuslikuks grillipeoks
Täiusliku roa saamiseks tuleb liha hästi tunda, oskuslikult maitsestada ja tundlikult küpsetada. Nõuandeid selleks jagab Rannamõisa toidublogija Ragne Värk.
Grillitud kalkunikintsulihatükid
- 600 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
- soola
Marinaad
- 1 sl riisiäädikat
- 1 sl seesamiõli
- 1 sl heledat sojakastet
- 1 sl hapukoort
Segage marinaadi komponendid omavahel. Tükeldage kintsuliha väiksemaks ning asetage lihatükid marinaadi maitsestuma. Vahetult enne grillimist maitsestage liha soolaga ning grillige.
Grillitud kalkuniliha mee-seesamiõlikastmes
See on retsept, kus liha ei ole vaja enne marinaadis hoida. Lihtsalt küpsetage kergelt soolaga maitsestatud kalkunilihaviilud grillil valmis ning seejärel pistke küpsenud liha mee ja seesamiõli kastmesse. Retsept on lihtne ning võib vabalt valmida ka pannil.
- 500 g kalkuni rinnafileed
- soola
Marinaad
- 1 tl mett
- 1 sl Worchesteri kastet
- 1 sl seesamiõli
- 1 tl mahedat sinepit
- 1 tl ketšupit
Kui lihaviilud on valmis küpsetatud, pistke need kastmesse ning laske enne söömist paar minutit selles maitsestuda.
Kurgimarinaadis kanaliha
- 500–600 g jahutatud broilerikintsuliha
- soola, pipart
- ca 1,5 dl marineeritud kurkide vedelikku
Pange kintsulihatükid potti või kaussi. Valage peale nii palju kurgivedelikku, et see parasjagu lihasid kataks. Jätke kana vähemalt ööpäevaks külmkappi maitsestuma. Vahetult enne grillimist maitsestage liha soola ja pipraga ning küpsetage grillil valmis.