LUSTAKAS MAGUSTOIT: Suvised vahvlituutud kurgi-pirnikreemiga
Toidublogija Kristian Neemela soovitab selleks puhuks kurgi-pirnikreemiga täidetud vahvlite retsepti, millel on suur võimalus saavutada selle suve absoluutse lemmiku tiitel.
Nostalgiahõngulised lustakad vahvlituutud toovad päikese välja ka kõige vihmasemal päeval. Ning mis kõige parem – kõik see hea valmib ülikiiresti ja vähese vaevaga. Tuutude valmistamisega saavad hakkama ka pere kõige pisemad vahvlisõbrad.
Koostisosad:
- naturaalne toorjuust 200 gr
- Valio Gefilus kurgi-pirni keefir 100 gr
- vahtrasiirup 60 gr
- vahukoor 50 gr
- želatiin (pulber) 5 gr
- krõbedad vahvlid 6 tk
Valmistamine:
Kreemi valmistamiseks sega omavahel toasoe naturaalne toorjuust, kurgi-pirni keefir ja vahtrasiirup. Kaalu väikesesse kaussi 50 gr vahukoort ja 5 gr pulberželatiini ning jäta viieks minutiks paisuma.
Seejärel sulata madalal kuumusel želatiin.
Kui želatiin on täielikult sulanud, lase sel veidi jahtuda ning sega toorjuustu-keefirimassi hulka. Pane saadud segu pritskotti ja täida vahvlikoonused kreemiga.