Idülliline ärataja suvehommikusse: pontsakad kohupiimasõrnikud
Kuna puhkuste perioodil on aega tavapärasest rohkem, on see hea võimalus põnevate hommikusöögiretseptide katsetamiseks. Lihtne viis tervistava tulemuse saavutamiseks on panna rõhku erinevatele piimatoodetele.
„Piimatooted on heaks energiaallikaks ning hoiavad tänu valgusisaldusele kõhu kauem täis. Kuna piimatoodete maailm on sedavõrd mitmekesine, siis huvitavatest retseptidest kindlasti puudust ei tule,“ sõnab Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Toiduliit kutsub veestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ning šnitti saab selleks võtta „Ise tehtud, hästi tehtud“ autori Tuuli Mathiseni retseptist – mõnusalt mahlased ning koduse mekiga kohupiimasõrnikud rosinatega.
Kohupiimasõrnikud rosinatega (umbes 10 sõrnikut)
Valmistamisaeg: 30 minutit + umbes 1 tund taina seismiseks
- 500 gr teralist kohupiima
- 1 suurem muna + 1 munakollane
- 2 sl suhkrut või mett
- 3 sl jahu (kuhjaga) + paneerimiseks
- 1 tl vanillisuhkrut
- näpuotsaga soola
- 100 gr rosinaid
- õli praadimiseks
Sega omavahel kohupiim, muna, munakollane, suhkur, jahu, vanillisuhkur, sool ja rosinad. Sega ühtlaseks ja jäta umbes tunniks seisma.
Raputa taldrikule jahu, tõsta tainast supilusikaga paras kogus tainast ja veereta jahu sees. Vajuta pätsike veidi lapikuks.
Kuumuta pannil õli ja prae rohkes õlis sõrnikud mõlemalt poolt kuldseks. Ära panni üle koorma, küpseta sõrnikuid mitmes osas.
Serveeri hapukoore, keedise või muu meelepärasega.
Retsept ilmus 2017. aasta veebruarikuises ajakirjas Oma Maitse.