Esialgu jäi see teistele sortidele kõvasti alla. "Rohelisi kurke sai juba söögiks võtta, aga valge muudkui õitses oma tühjade isasõitega. Kuni siis hakkas robinal tulema kollakaid nupsusid, millest sirgusid tõepoolest lumivalged kurgid," sõnab aednik.

Mall Värva annab ühe hea vana retsepti kurkide marineerimiseks:

Kurgid laotakse puhastesse purkidesse nagu ikka – mustsõstralehed, tilliõisikud, küüslauguliistud kurgikorra vahele. Kes armastab värve ja kui käepärast võtta on, võib panna ka mõne punase paprikariba või paar saialilleõit.

Marinaadiks 1 liitri vee kohta:

1spl soola

1 spl suhkrut

1 spl äädikat

Musta terapipart

Kuni marinaad keema läheb, tuleb purkide jaoks põrandale pesa valmis teha. Vanasti kasutati selleks kasukat või vatitekki. Kõlbab ka mingi muu paksem tekk ja mõned joped.

Kuum marinaad kiiresti kurkidele peale tõsta ja purgid kaanetada. Siis pannakse nad, kaaned allpool pessa. See kõik peab toimuma kiiresti. Seega sätitakse kõik purgid-kaaned eelnevalt pliidi lähedale valmis.

Kui kogu seltskond pesas, keeratakse tekk ja joped neile ümber, et soojus alles jääks. Olen kõige peale pannud veel õhukese kaltsuvaiba.

Ei mäleta küll, kaua pidid kurgipurgid teki sees olema, aga ühe öö kindlasti. Vahel pole aega neid kohe hommikul vaadata, isegi lõuna ajal on purgid veel täiesti soojad.

Siis purgid keldrisse jahedasse.

Kõik, kes seda lihtsat meetodit kasutavad, pole kurtnud, et kurgid oleks halvaks läinud või kaaned pealt visanud.

Sellises marinaadis kurgid on mahedamaitselised nagu värsked hapukurgid. Isegi äädika maitset pole tunda. Ja mis peamine, vähe vaeva ja ajakulu ning tulemus suurepärane.

Tasub proovida!