Pihlakais sisalduv sorbiit toimib hästi sapieritusele ning vähendab vere kolesteroolitaset. Seega saab pihlakamarjade pikemaajalise tarvitamisega ennetada veresoonte lupjumist. Pihlakamarjades leiduv sorbiit on ka kerge kõhulahtisti.

Pihlakas leiduv pektiin ja park­ained pidurdavad süsivesinike käärimist, mistõttu nende mõjul väheneb sooltes gaaside kuhjumine. Samuti soodustavad need liigsete süsivesinike ja rasvade eemaldamist organismist, sidudes ühtlasi sooltes tekkivad mürgised jääkained ning tagades soolte normaalse mikro­floora arengu.

Meie rahvameditsiinis on pihlakamarju tarvitatud hingamiselundite haiguste raviks, samuti soovitatakse neid pidevalt kasutada reumahaigetel.

Pihlakamarju võib tarvitada ka kivitõbede puhul, vere tugevdamiseks ja liigse vedeliku eemaldamiseks organismist.

Allikas: "Pihlakas aias ja köögis", Maalehe Raamat