Eesti kauneimaks maakoduks pärjatud Lalli Tooma mahetalu perenaine Liina Kahila ja Jukka Turunen, kes ostsid nelja aasta eest Muhu saarele maja, hakkasid pidama mahetalu ja pakuvad ühtlasi ka majutusteenust, olid tänulikud ja meeldivalt üllatunud võidu üle.

Liina avaldas lootust, et nende eeskuju - kõik toiduks vajalik kasvatatakse oma aias ning poest tuuakse vaid piima ja kohvi, kuigi Jukka kohvi ei joo - on nakkav. Neil on suur aiamaa, viljapuud ja koduloomad: jänesed, kanad, rannaniitu hooldavad lambad ja hobused. Tõsi, viimased on laenatud naabritelt.

Aiamaja, mille nad firmalt Nordic-Holz auhinnaks said, lubasid nad sisustada oma talu külaliste öömajaks.

Välipuhkeala kategoorias parimaks tunnistatud veski ehitanud Reemet Kasekamp ütles firmalt Home4you auhinda vastu võttes: "Kõige kehvem asi, mis konkursil võib juhtuda, on teiseks jäämine. Seepärast kutsun ma välipuhkeala kategoorias teisele kohale jäänud Lepiku talu pere - Ave ja Veiko Kooskora enda veskisse puhkama. Ja toidu pärast nad ei pea muretsema!"

Selline suuremeelsus pälvis kohaletulnutelt suure aplausi.

Selle konkursi mängumajad olid kõik vanaisade ehitatud. Mõni vanaisa kogus materjali jupphaaval, üks laud siit, teine sealt. Võidu tõi idee ja teostus, mitte rahakoti suurus.

Kõige vahvama mängulaeva ehitanud Tiit Piipuu, koos kaasa Ene ja lastelastega said kokku viia tooted firmalt LEGO ja mängumaja Kaubamaja Lastemaailmalt.

Aiakategoorias parimaks tunnistatud Kindluse talu pererahvas Lia ja Toomas Raat olid väga rõõmsad, et nende kümne aastaga tehtud töö köitis žürii tähelepanu. Mõlemad sõnasid nagu ühest suust, et aianduspisiku said nad kaasa lapsepõlvest.

Lia ütles, et see tunnustus läheb kõikidele Sirgu küla tegusatele elanikele. Kindluse talu on tihtilugu mitmete külaseltsi ettevõtmiste ja ideede sündimise kohaks.

Perekond Raat sõitis koju auhindadega Niidustuudiolt, milleks oli Husqvarna muruniiduk ja Fiskarsi kastmisvoolikukomplekt Waterwheel.

Rõõmsad olid ka teised auhinnasaajad.

Kauneima suvekodu tiitli saanud Tarmo ja Anna-Maria Pihl võtsid vastu kinkekaardi firmalt Bosch.

Kõige lapsesõbralikuma kodu tiitli saanud Sillaotsa talu mudilaste tornmaja esindajana olid kohal Margit Mitt ja väike Elisabeth, kes said kaasa viia e-poe kinkekaart firmalt Palmako.

Parima sisustuslahenduse auhind läks Pärnumaale Koidu tallu, perenaine Monika Hale sai kingituseks Narma newWeave® vaibad. Osavate kätega naine kinkis Maakodule tänutäheks maali "Leili lambad" pühendusega "Et elu oleks alati värviline."

Vaata lõpuüritusest pilte siit.