29.10.2022, 14:14
RETSEPTID | Kolm käiku muskaatkõrvitsast - dipp, supp, risoto ja pirukas
Tuttavate kõrvitsate kõrval võiks roogades olla enam muskaatkõrvitsat. Nendest just pudelikujuliste ehk butternut-tüüpi muskaatkõrvitsate viljaliha on tavalisest kõrvitsast kollasem ja ka magusam. Unustage korraks marineerimine, proovige seda koos juurviljadega röstida või püreed erinevate roogade valmistamisel!
FOTO:
Kõikides järgnevates retseptides on kõrvitsapüree tehtud muskaatkõrvitsast.
Ameerikas on kõrvitsapüree väga populaarne, see on seal lausa poodides müügil. Valdavalt valmistatakse seda muskaatkõrvitsast (butternut squash), kuigi nime järgi oleks see justkui tavalisest kõrvitsast tehtud.
Muskaatkõrvitsa vili on söögikõrvitsale sarnase maheda maitsega, kuid on samas märksa magusam, vähem vesine, vähemate seemnetega ja kreemisema sisuga. Seega on ameeriklaste suur lemmik kõrvitsapirukas just muskaatkõrvitsast tehtud.
Oled juba tellija?