Germalo ja Maakodu reisiprogramm:

Koloniaalajastu arhitektuur Singapuris, maailma vanim džungel Malaisia sisemaal ning kilomeetrite pikkused liivarannad Langkawi saarel. Malaisia – see on tõeline Aasia!

REISIKAVA

1. päev LEND TALLINN - ISTANBUL

Koguneme kell 16:15 Tallinna lennujaama väljuvate lendude saalis Germalo Reiside teeninduspunktis, kus jagatakse kõikidele reisijatele vajalikud reisidokumendid. Lend Tallinn–Istanbul kell 18:10-22:40 (lennunumber TK1424). Palume kontrollida lennuki väljumise aega ka vahetult enne reisi!

2. päev LEND ISTANBUL - KUALA LUMPUR

Jätkulend Istanbul-Kuala Lumpur kell 01:55-17:20 (lennunumber TK60, kohalikud kellaajad).
Saabumisel transfeer hotelli. Majutume kahel järgneval ööl Kuala Lumpuris hotellis Kuala Lumpur Swiss Garden Hotel**** delux klassi toas.

3. päev KUALA LUMPUR

Hommikusöök hotellis. Tänane päev on pühendatud tutvumisele Kuala Lumpuriga, „kontrastide metropoliga“. Näeme rahvusmonumenti, kuningapaleed, Masijd Negarat – rahvusmošeed oma 75 meetri kõrgusele küündiva minaretiga. Jalutame imekaunites järveaedades. Naabrusesse jääb ka liblikapark enam kui 6000 värvikireva asukaga. Peatume Malaisia „vabaduse väljakul“ - Padang Merdekal, kus 1957. aastal kuulutati välja Malaisia iseseisvus ning vaatame linna üht kauneimatest hoonetest, mauri stiilis ehitatud Sultan Abdul Samadi maja.

Külastame budistlikku Thean Hou templit, mille juurest avaneb imekaunis vaade Kuala Lumpurile. Kõigele krooniks teeme peatuse ka Kuala Lumpuri ühe sümboli, maailma kõrgeimate hoonete hulka kuuluva Petronas Twin Toweri juures.

Päeva lõpetuseks pakume soovijatele võimalust tutvuda selle mitmerahvuselise metropoli kultuuriga (lisatasu eest). Hämaruse saabudes külastame Sri Mahamariammani templit, Hiinalinna vabaõhuturgu ja õhtustame Sri Melayus restoranis, nautides kohalikke hõrgutisi ning tutvudes Malaisia rahvuskultuuriga.

4. päev KUALA LUMPUR - BATU KOOPAD - TAMAN NEGARA

Hommikusöök hotellis. Lahkume Kuala Lumpurist ja temen peatuse Batu koobastes, kus paikneva hindi pühamuni viib 272-astmeline trepp. Paik on kuulus iga-aastaste Thaipusami pidustuste poolest, mil patulunastajad läbistavad oma ihu teravate orade ja konksudega.

Edasine teekond viib meid Taman Negara rahvusparki – Malaisia rohelisse südamesse. Malaka poolsaare sisemaa peidab endas maailma vanimat ja liigirohkeimat vihmametsa. Kliimamuutustest mõjutamata jäädes on see vihmamets segamatult 130 miljonit aastat arenenud.
Lõunasöök.

Kuala Tembelingis istume juba jõepaati ning jätkame oma retke põlismetsas mööda veeteid keset paradiisi meenutavat loodust.

Majutus ja õhtusöögid kahel järgneval ööl rahvuspargis lodge tüüpi hotellis Mutiara Taman Negara****majakestes. Õhtul näeme videofilmi Taman Negara rahvuspargist ning läheme õhtusele väikesele džunglijalutuskäigule.

5. päev TAMAN NEGARA

Hommikusöök hotellis. Tänase päeva veedame keset võrratut ürgloodust ja teeme lähemalt tutvust maailma vanima vihmametsaga. Päeva tipphetkeks kujuneb kindlasti matk Bukit Teresekile, ühele mägedest rahvuspargis. Hea ilma korral avaneb meile vaade eemal kõrguvale Gugung Tahan mäele (2187 m). Canopy Walkway, maailma pikim rippsild dzungli kohal (530 m pikk ja 50 m kõrgusel), mille hea ilma korral ka ületame, pakub võimalust jälgida džunglielu üle palmilatvade. Lõunasöök hotellis.

Päeva teisel poolel sõidame paadiretkele Lata Berkoh kose juurde koos ujumispeatusega (sobiva ilma korral) kose alla moodustunud looduslikus basseinis. Paadisõidul on taas võimalik jälgida rikkalikku floorat ja vana vihmametsa. Ühine õhtusöök hotellis.

6. päev PUTRAJAYA - LANGKAWI

Hommikusöök hotellis. Lahkume Taman Negara rahvuspargist ning sõidame paadiga tagasi Kuala Tembelingi. Teel Kuala Lumpurisse läbime Putrajaya linna. Selles Malaisia uues administratiivkeskuses näeme peaministri uhket residentsi, ministeeriumihooneid, moodsat linnaarhitektuuri ja lõputult parke (istutatud on üle 20 miljoni puu).

Lend Kuala Lumpur-Langkawi.

Majutus kuuel järgneval ööl rannahotellis Holiday Villa Beach Resort & Spa**** superior klassi toas. Suurepärased päevad troopilisel rannal – meri, päike ja valge rannaliiv!

7. päev LANGKAWI EKSKURSIOON JA PUHKUS

Hommikusöök hotellis. Kõrged mäeahelikud, metsaga kaetud künkad, riisipõllud ning väikesed lahesopid valgete liivarandadega on vaid mõned märksõnad, mis iseloomustavad ligi sajast saarest koosnevat Langkawi arhipelaagi. Langkawi võrratud liivarannad on ideaalseks puhkusepaigaks kõikidele päikesekummardajatele. Ka nendele, kes eelistavad piechem aktiivset puhkuseveetmist, pakub saar ohtralt võimalusi. Võib tegeleda paljude veespordialadega, minna snorgeldades uurima veealust maailma jne.

Teeme ühiselt esimese tutvuse selle Malaisia pärliga. Külastame Atma Alami batikakeskust ja Mahsuri mausoleumi, vaatame ringi Kuah linnas ning soovi korral on võimalik sooritada duty free sisseoste.

8. päev LANGKAWI LOODUSTUUR

Hommikusöök. Tutvume Langkawi omapärase loodusega, unikaalse looma- ja taimeriigiga. Näeme mangroovidžunglit, huvitavat kalakasvandust, nahkhiirekoopaid. Näeme ka, kuidas söödetakse kotkaid. Ühine piknik lõuna. Sobiva ilma korral peatume inimtühjal rannal, et teha värskendav suplus.

Päeva teine pool jääb puhkuseks rannas.

9.-11. päev PUHKUS LANGKAWIL

Hommikusöök hotellis. Vaba päev rannas. Soovijatel on võimalik minna iseseisvalt mõnele väljasõidule saarel (lisatasu eest).

12. päev LEND LANGKAWI - SINGAPUR, SINGAPURI LINNAAEKSKURSIOON - SOOVIJATELE SINGAPORE NIGHT ZOO

Hommikusöök hotellis. Aeg lahkuda Langkawi saarelt ning lendame edasi Singapuri.
Singapur asub Malaka poolsaare lõunatipus ning tegemist on väikese saareriigiga, mida peetakse ka üheks 20. sajandi majandusimeks. Olles olnud kaubavahetuse sõlmpunktiks juba 19. sajandi alguses, tuksleb Singapuri kaubandus aina kiiremas rütmis. Singapuri sümbol Merlion, pool kala ja pool lõvi, tervitab meid Merlion Parkis. Oma teekonnal möödume kuulsast Singapuri kriketiklubist, näeme parlamendihoonet, uhket ülemkohut ja linnavalitsuse hoonet ja Fullertoni hotelli. suundume Marina Bay piirkonda ja külastame kuulsat Marina Bay hotelli vaateplatvormi. Jalutame Gardens by the Bay aedades, võimalus tutvuda sealsete lillepaviljonidega.

Suundume Singapore Flyer vaaterattale, mis on maailma kõrgeim, ulatudes oma 165 meetriga 42 korruselise hoone kõrgusele. Vaaterattal on 28 klaasist kapslit, millest avanevad pooletunnise tiiru jooksul suurepärased vaated nii Singapuri saareriigi kõrghoonetele kui sobiva ilma korral ka Malaisiale ning Indoneesialegi.

Tutvume elust kihava Hiinalinnaga. Singapuri India kogukonna vaimses ning kaubanduslikuks keskuses Little Indias näeme nii traditsioonilisi India poekesi kui ka uhkete ornamentidega kaunistatud templeid.

Soovijatel on õhtul võimalik külastada ainulaadset ööloomaaeda ja võtta ette meelierutav öösafari (lisatasu eest). 40 hektari suurusel maaalal liikudes ei ole aimatagi, et asute suurlinna vahetus läheduses. Peale Borneo hõimude tervitustantse suundume kohaliku trammiga retkele, mille käigus on võimalik tutvuda kaheksa erineva geograafilise regiooni loomadega nende pea äravahetamiseni sarnaseks kujundatud elukeskkonnas alates Himaalaja nõlvadest Kagu-Aasia vihmametsadeni.

Majutume järgneval ööl Singapuris suurepärase keskse asukohaga hotellis Holiday Inn Express Singapore Clarke Quay****.

13. päev SINGAPUR, LEND SINGAPUR - ISTANBUL

Hommikusöök hotellis. Vaba hommikupoolik.
Peale hotellist väljaregistreerimist suundume unikaalse karakteriga Peranakani linnaosasse. Siin kohtuvad ajalugu ja tänapäev. Jalutame aias, kus kasvatatakse Peranakani köögis kasutatavaid vürtse ning külastame muuseumi, mille väljapanek tutvustab meile Peranakani käsitööd, portselani, mööblit ja elustiili. Katongi ja Joo Chiati kvartalites paelub meid barokne 1920-30ndate arhitektuur.

Aeg suunduda lennujaama. Lend Singapur-Istanbul kell 00:05-06:25 (kohalikud kellaajad, lennunumber TK55).

14. päev LEND ISTANBUL - TALLINN

Jätkulend Istanbul–Tallinn kell 10:10-12:30 (kohalikud kellaajad, lennunumber TK1421).

REISI HIND: 2599 €* / 2736 €

* Soodushind kehtib Germalo Reiside korduvreisijatele ja ajakirja Maakodu lugejatele.

Hind sisaldab:

  • Lennupiletid Turkish Airlines liinilendudele Tallinn-Istanbul–Kuala Lumpur ja Singapur–Istanbul–Tallinn, toitlustamine lennukis
  • Lennupilet Kuala Lumpur-Langkawi ja Langkawi-Kuala Lumpur-Singapur
  • Lennujaamamaksud märts 2017 seisuga, käibemaks. NB! Maksude suurus võib muutuda olenemata reisikorraldajast tulenevalt kütusehinnast maailmaturul ja ametivõimude otsustes.
  • 11 ööd hotellides koos hommikusöökidega vastavalt programmile (2-in. toad)
  • 2 lõuna- ja 2 õhtusööki, 1 piknik lõuna
  • Ekskursioonid eesti keeles, koos sissepääsupiletitega, mis programmis märgitud, eestikeelse giidi/reisijuhi teenused, lisaks kohalik Malaisia inglisekeelne giid
  • Kuala Lumpuri liblikapark
  • Paaditransfeer Kuala Tembelingist Mutiara Taman Negarasse
  • Langkawil Mahsuri kompleks
  • Singapur Flyer
  • Gardens by the Bay

Lisakulud:

  • Lisaekskursioonid (hinnad arvestatud rühmahindadena eeldusel, et osalejaid on vähemalt 10 inimest):
  • Kuala Lumpuri õhtusöök koos kultuuriprogrammiga ~210 MYR (u 45 €), ettetellimisel ja kohapeal tasumisel
  • Snorgeldamise tuur Langkawil koos lõunasöögiga ~300 MYR
  • Õine safari Singapuris (koos transfeeridega hotellist) ~250 SGD

Lisaekskursioonid tasutakse kohapeal kohalikus vääringus. Hinnad võivad muutuda olenemata reisikorraldajast eelneva etteteatamiseta. Palume arvestada u 25 € jootrahadeks (kohalikud giidid ja bussijuhid).

Täpsemat infot saate küsida Maakodu toimetusest telefonidel 661 3370 või 6613373, samuti Germalo reisibürooost.

Lisainfo veebist leiate SIIT.