06.12.2017, 16:10
Mooska talu perenaine: suitsusaunas liha suitsutamine nõuab aega ja pühendumist
Viis nippi, mis hõrgu tulemuse tagavad
Liha suitsutamiseks ehtsas suitsusaunas pole kindlat retsepti, sest tegu on suulise pärimusega, mida anti edasi vanematelt lastele. Mooska talu perenaine Eda Veeroja jagab oma kogemusi ja julgustab kõiki huvilisi seda proovima.
FOTO:
Vanemal ajal suitsutati liha selleks, et seda võimalikult pikka aega säilitada.
Tänapäeval pole liha säilitamine enam probleemiks, sestap on ka traditsioonilistes võtetes muudatusi: näiteks on soolalahus palju lahjem ning liha küpsetatakse algselt kamar allpool, hiljem ülalpool. Kõik selleks, et säiliks liha mahlasus.
Pikemalt ja põhjalikumalt loe Eda Veeroja õpetust liha suitsetamisest detsembrikuu Maakodust, kas digivariandist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.