Kõlab nagu utoopiline ulmemuinasjutt, aga maailm pöörab järk-järgult täiesti uue ajajärgu poole ja algav aasta on avapauk.

Mäletate Mehukatti ajastut, kus kõik tundus uudne, tundmatu ja ülipõnev? See tuleb taas, aga mõistagi täiesti uues kuues. Meie jõime massiliselt Mehukattit, mingi osa maailmast avastas enda jaoks tablettide „võlud“ ja mingi osa hakkas kõike plastikust tegema – see aeg peab nüüd ümber saama. Ilma suuremate muutusteta me enam sammugi edasi astuda ei saa, kriitiline piir on käes.
Seega, algav aasta soosib kõike muutuvat, kõiki muutujaid, kõiki alustajaid.

Mida laiemalt, pöörasemalt ja julgemalt ette võtad, seda kergemalt ja õnnelikumalt iga päeva mööda saad.

Hätta jäävad need, kes vana, sisse tallatud rada käia tahavad ja eriti suurest tupikust leiavad end need, kes püüavad käivitada jõuga vanu mudeleid. Ei too tasakaalu ega edu meie valitsuse tagurlikud ja jõulised sammud – lahendus saab olla ainult täiesti uus suund ja selle sunni eest leiavad nad end väga kiiresti uuel aastal. Riigivalitsemises tuleb täiesti segane ja kaootiline aasta, kohati tundub, nagu oleks suur kari koplist jooksu pistnud, karjus kadunud ja karjakoerad uut karja omale otsima läinud.

Uued loodud omavalitused hakkavad algul aruka valitsemise asemel üksteisel sabasulgi välja kiskuma, sest igaüks on kindel, kuidas peaks tegema. Kokkulepped tulevad suure vaevaga alles siis, kui keegi taipab välja pakkuda täiesti uusi lahendusi.

Aga kui vahelduseks inimsuhetest rääkida, siis õnnega koos on need liidud, kes koos midagi uut ette võtavad. Igipõlised linlased otsustavad maale kolida – õnnega koos. Aastakümneid alluvatena töötanud paar otsustab oma ettevõtte luua – taaskord õnnega koos.

Mida suuremaid ja julgemaid muutusi ette võetakse, seda magusam on side teineteisega.

Harmoonia sünnib sel aastal üllatuslikult mitte tasakaalust, vaid just selle puudumisest.
Kes selle rütmi ära tabab, et tasakaalutus on uus tasakaal, on eriti edukad, nii armastuses, töös kui lihtsalt magades.

Vallalistele tuleb üks põnevamaid aastaid läbi aegade. Paljud on vallalised tegelikult sel põhjusel, et kardetakse haiget saada, aga nüüd hammustab neid armastus hoopis kandadest ja seda ei oska keegi oodata.

Uuel aastal sündinud suhted on põnevad, särtsakad, väsitavad ja ülimalt magusad – sest mis saab olla pikalt janus olnud südamele parim, kui lõputu armujoogi joomine!

Uskumatult palju tuleb sel aastal ette kolimisi. Küll naabermajja, küll uude linna, küll teise riiki.
Seega, kui plaanid asutada kolimisfirmat, kes pakub ka asjade pakkimise teenust, oled esimese aasta kohe kindlasti edukas!

Nii mõnigi meist kolibki kogu aasta. Lõpetades kodus asjade pakkimise, ootab juba pakkimine töö juures. Siis suveks suvilasse, talveks korterisse. Mõni pakib pikema komandeeringu tarvis, teine uue elu alustamiseks.

Ja täitsa uus elu ootab nii mõndagi meie hulgast. Mäletate, kunagi ammu unistasite elust mujal? Kuskil, kus on iga päev tasakaal ja süda rõõmus. See unistus ei täitunud ja vajus unustusse…. et nüüd taas pinnale tõusta ja täituda.

Unistus perekonnast, ilusast kodust, headest inimestest su ümber ja lõpututest südamlikest jalutuskäikudest – see kõik võtab nüüd ilmet ja hakkab sammhaaval sihikindlalt täituma – õige aeg on nüüd käes!

Üks omapärane ja teistmoodi aasta tuleb veel ka selle poolest, et me muudkui näeme unenägusid, selgeid, juhendavaid, ette ennustavaid. Aasta jooksul kujuneb nii mõnelgi välja omamoodi unenägudeseriaal – eelmise öö unenägu jätkub uuel ööl ja ikka väga selge ja eredana.
Unenägudest saavad meie teenäitajad ja juhendajad, seega usaldage neid!

Rahaliselt tuleb vaatamata ettearvamatusele enamusele edukas aasta. Need, kes viimased aastad tööd rassinud, saavad natuke isegi hinge tõmmata ja endale aega võtta. Viimaste aastatega loodu on sedavõrd tugev ja tark valik olnud, et hakkab nüüd ka rohkem sisse tooma.

Vast kõige meeldivamaks kujuneb inimeste omavaheline suurem ühtsus ja mõistmine. Viimastel aastatel tekkinud äärmuslikud leerid hakkavad tasapisi kaduma ja need poliitilised jõud, kes seda lakkamatult õhutanud on, jäävad sõna otseses mõttes tühjade pihkudega – inimesed on vastandumisest ja jagelemisest väsinud.

Ühtse jõuna mõistetakse, kuidas neid on ära kasutatud ja nendega manipuleeritud.

Poliitikas tuleb hapu aasta, lihtrahvale on aasta esimene pool keeruline, teine pool saab aga täidetud ühtsuse ja mõistmisega.

Olge siis valmis – miski pole ettearvatav ja see on lõppkokkuvõttes väga hea!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.