Elutoa valgustuse planeerimist peaks alustama ühest põhivalgustist, mis on riputatud toa keskele.

Sisekujundusest sõltuvalt võid valida suure riputatava valgusti, mis sobib klassikalises stiilis koduga või lambid moodsa sisekujunduse jaoks.

Seesama keskne valgusti on nii-öelda suunaviit – teised lambid tuleb sobitada selle põhilambiga.

Hea idee on ka paigaldada lae sisse väikesed lambid, mis valgustavad teatud ala, mööblit või sisekujundusdetaile.

Põrandalambid sobivad samuti elutoa jaoks ning neid saab hõlpsalt liigutada ühest kohast teise, näiteks raamatu lugemiseks diivanil.

Köök ja söögituba

Köögis peaks enamus valgusest langema pindadele, kus valmistatakse toitu ette, kraanikausile ja pliidile. Soovitatav on valida väikesed valgustid, mida saab paigaldada lakke või isegi ülemistele köögikappidele, et valgustada vajalikke alasid ilma, et valgustid ette jääksid.

Sarnaselt elutoale on ka siin vaja ühte põhilampi.

Magamistuba

Laelambid on magamistoa jaoks täiuslikud.

Lisaks soovitatakse valgustada riidekappi, peeglit, voodi päist või meigilauda. Klassikaline valik, mis on alati stiilne – laualambid öökapil. Magamistoas ei ole vaja väga eredat valgust, seega ära osta võimsaid lambipirne.

Vannituba

Kui vannituba on väike, piisab ühest valgustist ruumi keskel. Suure vannitoa jaoks vali mitu lisalampi ühe põhilambi lähedale – need valgustavad peeglit, valamut, vanni ja tualetti. Võid valida köögile sarnase valgustuse – paigalda väikesed valgustid peegli või kapi kohale, et heita ruumile õrnad valgusekiired.

Allikas: K-Rauta