27.02.2018, 09:19
ARVO KOKAKOOL | Ahjus küpsetatud kihiline kartulivorm
Pärast uhkeid pidusööke kulub ära midagi lihtsat ja toitvat. Hobikokk Arvo Kassin näitab, kuidas valmistada kihilist kartulivormi.
FOTO:
Koostisained:
- 1 kg kartuleid
- 1 muna
- 400 g hakkliha
- 250 g seeni (konserveeritud šampinjone)
- 1 porgand
- 2 sibulat
- 20 g võid
- 3 spl hapukoort
- 30 g riivitud juustu
- maitse järgi soola ja must pipart
Valmistamisjuhised:
Keeda kartulitest põree ja jahuta. Praegu hakkliha koos sibulaga pannil. sedasama tee ka seente ja trivitud progandiga.
Lisa kartulipüreese üks muna ja teise muna valge osa. Jaga kartulipüree kolmeks osaks. Üks osa aseta küpsetusvormi ja tasandada. Selle peale laota hakklihasegu, seejärel teine osa püreest ning laota selle peale seene-porgandisegu. Kõige peale kanna kolmas osa kartulipüreest.
Pealt määri vorm munakollase, või ja hapukoore seguga.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.
Serveeri hapukoore ja köögiviljaga.