Puude ja põõsaste lõikamine

Kärpige ladvaosasid kanarbikel ja põõsasmaranatel, noori võrseid põisenelatel ja aedhortensial. Kõigil teistel põõsastel lõigake välja vanad ja elujõuetud oksad. Noorendage vanu lehtpuuhekke, jättes alles ainult 20–30 cm kõrgused kännutüükad, nii saab alt tiheda hekimüüri. Pärast suuri külmi võib lõigata kuuse-, elupuu- ja jugapuuhekki. Kui sügisel jäid vanad vaarikavarred eemaldamata, siis nüüd on selleks viimane aeg.

Usinam külvamine algab märtsi keskpaigas või lõpus. Katsetada saab paljude erinevate taimedega, kuid vürts- ja maguspaprika peaks küll juba esimesel võimalusel mulda panema. Tomatiseemned veidi hiljem. Kiirustada ei ole tarvis kurkide ja kõrvitsatega - viimased vajavad keskmiselt 30 päeva ettekasvatust.

Kasvuhoone korda

On õige aeg heita pilk kasvuhoonesse ja mõelda, millal see ehitatud või paigaldatud sai. Kilekasvuhoonete puhul peaks katte välja vahetama umbes iga viie aasta tagant. Tugevamad materjalid peavad kauem vastu. Klaaskasvuhoone klaasid võiks ära pesta, et nad ikka maksimaalselt päikest sisse laseksid. Kasvuhoones tuleks muld vahetada vähemalt iga kahe aasta tagant, veel parem kui igal kevadel. Avage kasvuhoone aknad ja uksed ning laske mõned päevad tuulduda.

Toalillede väetamine

On toalillede kasvuperioodi algus. Nad on tänulikud väetamise ja ümberistutamise eest. Oluline on meeles pidada, et igasugune väetis ja muld ei sobi kõigile taimedele. Aianduskeskusest või lillepoest saab asjakohast nõu ning soovitusi nii mulla, poti suuruse kui ka väetamise kohta.

Tooge kevad tuppa. Ajatamiseks sovivad erinevad õitsevad oksad, samuti kask ja paju. Enneaegsed kirsiõied või hiirekõrvus kaseoksad teevad kodu värvilisemaks ja meele rõõmsaks.