VÄRSKE PILK TAVALISELE TOIDULE | Hernepasteedi Eesti ehk rahvusköögi värvid ja vormid kultuuris ning kunstis
Kujundajad, stilistid ja dekoraatorid uurisid kohalike juurviljade, puuviljade, kala ja liha värve ning vorme eesmärgiga panna Eesti pered värske pilguga eesti toiduaineid ja eesti kultuuripärandit vaatama.
Toidukunstiteosed pole mõeldud pakkuma mitte niivõrd uusi serveerimisviise, kuivõrd leidma eesti rahvusköögi retseptidest, mille lõplik vorm võib olla kollakas mass nagu kartulipudrul või roosakas-hallikas mass nagu rosoljel, algsed värvid ja vormid, ning taasleidma need eesti rahvakultuuris ning kunstis.
Retseptid, mida kujundati, pärinevad 2004. aastal Maalehe Raamatu poolt välja antud teosest "Eesti rahvusköök".
Toiduained annetas lahkelt COOP ning õpilased andsid endast kõik, et neid parimal võimalikul moel ära kasutada. Ideede leidmist ja tööprotsessi planeerimist juhendas Merit Karise.