Lõigake baklažaan pooleks ja eemaldage lusikaga natuke selle sisu, et tekiksid süvendid täidise jaoks. Raputage peale soola ja niristage üle oliiviõliga. Pange 200kraadisesse ahju 10–15 minutiks küpsema. Sel ajal valmistage täidis: paisutage kuskuss kuumas köögiviljapuljongis. Praadige peekon krõbedaks, eemaldage pannilt.

Lõigake baklažaani sisu tükkideks, tomatid poolitage või lõigake neljaks. Kuumutage pannil õli, praadige baklažaanikuubikud, lisage tomatid ja valmis saanud kuskuss, maitsestage sriracha’ga.

Võtke baklažaanipoolikud ahjust välja ja täitke kuskussitäidisega. Kõige peale pange mozzarella’t. Küpsetage veel umbes 15 minutit.

Rohkem retsepte roogade kohta, millega katta suvine toidulaud, leiad juulikuu Maakodust - kas digivariandist või ajakirjanduse müügilettidelt saadavast paberajakirjast,