Asjade kokkumiksimisel on neile leiutatud uus eesmärk, näiteks klaasnõudest saab aialamp ja toolist lillepeenar.

Kolm nippi raamatu saamiseks

Iga raamatut saab osta kahe nädala jooksul vaid koos Maalehega Coopi kauplustes ja Selverites üle Eesti. Raamat maksab 4,99 eurot, millele lisandub Maalehe hind. Raamatud ilmuvad 14 päeva takka.
Käsiraamatut saab osta ka digitaalsel kujul veebilehel maaleht.ee/kasiraamat8.
Üksikuid raamatuid ja kogu sarja saab tellida veebilehel www.lehed.ee/targutalita. Veebikeskkonnast tellides maksab raamat 6,99 eurot ning kogu sari vaid 49,90 eurot.

Kogu info Targu Talita käsiraamatute kohta on aadressil maaleht.ee/raamatud.

Toolpeenar

Mõni tool tundub nii kole ja oma aja ära elanud, et parim koht talle näib olevat prügikastis. Ent kui natuke värvi ja lilli lisada, saab sellest tore toolpeenar.

Lilledega võib varjata puudujääke, või vastupidi – luua kontrasti vana asja ja ilusate lillede vahel.

Esmalt tuleb hinnata tooli seisukorda – kas seda on vaja kõpitseda. Kui tool väga logiseb, võib toestuseks mõne kruvi lasta; kui värv on liigselt maha koorunud, siis see lihtsalt eemaldada. Edasi on valikute küsimus: kas jättagi tool hästi kulunuks või võõbata värviga üle.

Toolpeenar

Kuna tooli põhjast saab peenraosa, tuleb see teha selline, kuhu saaks taimi istutada ja hiljem oleks mugav nende eest ka hoolitseda.

Põhja võib toolil üldse eemaldada või teha tikksaega lillenõu järgi sobiva ava.

Esimese variandi korral klammerdada servadesse kotiriie või mõni muu kangas, mis aeda sobiks. See jäägu nõgus, sest taimejuurtel peab piisavalt ruumi olema.

Kotiriide kaitseks on kile, see tuleb samuti klambripüstoliga äärtesse kinnitada. Kile hoiab ka niiskust, et palaval suvepäeval juured läbi ei kuivaks.

Vajaminevad materjalid ja tööriistad.
Teise variandina võib otsida majapidamisest mõne suurema nõu, näiteks katki läinud kausi (liigne vesi voolab katkisest kohast välja) ja selle järgi teha toolipõhja avause.

Lõpetuseks täitke toolpeenar mullaga ja sättige sellesse suvelilledest kompositsioon. Raamistuseks sobivad mõned munakivid.

Kui lilled koguvad jõudu ja muutuvad lopsakamaks, saavutab vanast toolist peenar oma tõelise ilu.

10 praktilist käsiraamatut kasulikest tarkustest

Targu Talita väljaandja Maaleht valis koos oma lugejatega kümme olulist valdkonda ja palus asjatundjatel neist kirjutada uued käsiraamatud.
Iga raamatu maht on 108 lehekülge.
Raamatud tuletavad meelde vanu tarkusi ning jagavad uusi nippe lihtsatest võtetest kuni hädavajalike teadmisteni.
Lisaks majapidamisnippidele tuuakse lugejateni teadmised ravimtaimedest ja enesetunde turgutamise kohta.
Samuti ilmuvad sarjas käsiraamatud kodus ja aias toimetamise, loodusmärkide ja loodusandide tundmise, igapäevaste ilmatarkuste, taaskasutuse, aias esmavajalike ehitustööde, hoidistamise ja säilitamise ning palju muu kohta.
Targu Talita on juba paarkümmend aastat olnud Eesti kõige populaarsem ja hinnatum nõuandja, ilmudes igal neljapäeval omaette väljaandena Maalehe vahel.
Lisaks ilmub 6 korda aastas üksikmüügis Targu Talita mahukas nõuandeajakiri.