Õnneks on olemas palju muidki meetodeid, mida tasub kasutada.

Üks neist on tigude liikumisvõimaluste piiramine.

Selleks puistage taimede ümber peeneteralist materjali, mis takistab nende liikumist. Teod ei roni sellisele pinnale, sest nad ei pääse seal edasi ega tagasi. Antud otstarbeks sobib liiv, kruus, kiviklibu, aga ka koredalt purustatud munakoored. Munakoorekillud on ühtlasi hea kaltsiumiallikas aias pesitsevatele lindudele.

Tigude peletamiseks võib kasutada ka taimemultši. Hästi sobib selleks laotada soolikarohtu, mündilehti, tammelehti, kuuse- või männiokkaid. Aias võib ka kasvatada taimi, mis kõhtjalgseid peletavad. Teod ei armasta näiteks kurekella, münte, ingverit, koirohtu, raudrohtu, küüslauku ja juba mainitud soolikarohtu.

Kõhtjalgsete püüniseks võib kasvatada tigude meelistaimi. Selleks sobivad näiteks hosta, mädarõigas, saialill ja põlduba. Varjulistesse kohtadesse võib asetada salatilehti. Peibutiste pealt saab teod hõlpsasti kokku korjata. Keeva veega tapmise asemel võib nad hoopis viia metsaserva, kus nad saavad oma elu jätkata või satuvad mõne loodusliku vaenlase toidulauale ja tema poegade kõhutäiteks.