Peale selle kipuvad küll õigel ajal koristatud, kuid korralikult järelkuivatamata jäänud sibulad kergesti riknema. Mehaaniliste vigastustega sibulad tuleb enne saagi hoiustamist niikuinii välja sorteerida.

Neil põhjustel võib koguneda suur hulk väljapraagitud sibulaid, nii et säilituseks kasvatatud kogus kujuneb loodetust kasinamaks.

Kuid osa riknema kippuvaid sibulaid võite kuivatada - nii saate neid ikkagi kasutada.

Selleks koorige sibulad, eemaldage kahjustatud osa ja lõigake ratasteks.

Esialgu kuivatage rattaid restil 60–70° juures, hiljem järelkuivatamiseks hoidke õhukese kihina paberil.

Kuivatatud sibulad sobivad igasuguste toitude maitsestamiseks, mitte nii nagu eraldi või koos teiste aiasaadustega konserveeritud sibulad, mida ei kõlba igale roale lisada.

Allikas: Targu Talita