11.08.2023, 16:45
Aeduba on kasulik, aga seda ei tohi toorelt süüa. Vaata, miks!
(1)Herne- ja oavalgud on organismile hästi omastatavad ja ühed paremad asendamatute aminohapete allikad. Lisaks on aedubades palju vajalike vitamiine.
FOTO: | Shutterstock
Mineraalainetest leidub aedhernestes ja aedubades märkimisväärselt kaaliumi, kaltsiumi, rauda, vaske, magneesiumi, mangaani, naatriumi, fosforit, seleeni ja tsinki. Veel sisaldavad nad karotinoide, millest tekib silmadele vajalik A-vitamiin. Aedherned ja -oad on head C-vitamiini ja B-grupi (B1, B2, B3, B5, B6 ja B9) vitamiinide allikad. Peale selle sisaldavad nad veel E- ja K-vitamiini. Miks neid aga toorelt ei tohi süüa?
Oled juba tellija?