Hea on ka teada, et eriti karged ja krõmpsuvad jäävad hoidises väikesed kurgid. Enne hoidistamist värskenda kurke paar tundi jääkülmas vees.

Krõmpsuvate marineeritud kurkide jaoks läheb vaja:

2 kg värskeid kurke
2-3 cm jupp mädarõigast
3-4 küüslauguküünt
mustasõstralehti, tilli varsi ja õisikuid

Marinaad:

2 l vett

4 spl suhkrut

4 spl jämedat soola

4 spl 30% toiduäädikat (võib panna ka kuni poole vähem)

1 spl sinepiseemneid (soovi korral)

Valmistamine:

Pane purkide põhja mustsõstralehti, tilli, mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid kurkidega, asetades need võimalikult tihedalt teineteise kõrvale.

Marinaadi keetmiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur ning sega, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa sinepiseemned ja äädikas ning kuumuta veel hetk.

Vala marinaad kuumalt kurkidele. Pane purkidele plekk-kaaned lahtiselt peale ja kuumuta purke 15-20 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks.

Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.

Allikas: Nami-Nami