Eesti Parima Pagari saate finalist Triinu Võsu soovitab sportlikkusse päeva mahlast banaanileiba, millesse pole lisatud kübetki suhkrut.

Banaanileiva valmistamiseks läheb vaja:

  • 2 muna
  • 90 g toiduõli
  • 115 g mett
  • 120 g banaani-proteiinijogurtijooki
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 200 g kahvliga purustatud banaani
  • 100 g täisteraspeltajahu
  • 60 g nisujahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 0,75 tl soola
  • 4 tl röstitud sarapuupähklipuru

Taigna valmistamiseks sega munad, toiduõli ja mesi ning lisa massile proteiinijogurtijook, purustatud banaanid ja vanilliekstrakt. Seejärel sega omavahel kuivained (jahud, sooda, sool, kaneel ja pähklipuru) ning lisa segu taignale.

Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ja täida see taignaga. Küpseta leiba 170-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni leib on ilus kuldpruun. Lase leival enne serveerimist pisut jahtuda ning kui soovid eriti efektset tulemust, valmista banaanileiva kõrvale ka luksuslik banaanimääre.

Selleks kuumuta pannil 30 grammi võid ja kaks teelusikatäit tumedat Muscovado suhkrut ning lisa sellele umbes sentimeetrisuurusteks kuubikuteks tükeldatud 1 banaan. Kuumuta banaanitükke seni, kuni need on pehmenenud ja ühtlaselt suhkru-või seguga kaetud.