RETSEPT | Uhke kihilise šokolaaditordi küpsetamiseks polegi vaja hullult vaeva näha
Lase tänavu välja oma sisemine meisterkokk ja küpseta jõululaua kaunistuseks uhke šokolaaditort!
Dekadentliku välimusega kõrge tordi valmistamine on tegelikult palju lihtsam, kui tundub ning koostisosade leidmiseks ei pea samuti pooli linna poode läbi sõitma. Võid kindel olla, et külalised jäävad seda hõrgutist meenutama veel pikemaks ajaks.
Koogikontori blogi autor Merilin Siimpoeg õpetab, kuidas see uhke kihiline šokolaadi-mascarponetort valmistada.
VAJA LÄHEB:
Šokolaadikihid
- 2 muna
- 150 g suhkrut
- 120 ml õli
- 170 ml kuuma vett
- 70 ml keefirit
- 200 g nisujahu
- 4 spl küpsetuskakaod
- 1 tl soodat
- ¼ tl soola
Kreem
- 500 g mascarpone kreemjuustu
- 200 ml vahukoort
- 100 g Fazeri valget küpsetusšokolaadi
- 2 tl vaniljesuhkrut
Kihtide vahele
- 4 spl hapukat moosi
- kohvi
Kaunistamiseks
- värskeid marju
- 50 g tumedat küpsetusšokolaadi
- kookoslaaste vms
VALMISTAMINE:
Vooderda kolm lahtikäivat koogivormi (20 cm) küpsetuspaberiga.
Sega kokku jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta teises kausis omavahel munad ja suhkur. Lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu nüüd munavahu hulka jahusegu ja sega ühtlaseks. Vala koogitainas 3 eraldi koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 18-20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda. Vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi.