See uhke leivakreemi ja metsamarjadega pavlova sobib hästi pühadelauale
(3)
Kook on inspireeritud Eesti värvidest: sinisest, mustast ja valgest. Valget tähistab pavlova krõbe põhi, kuid klassikalist lipusinist ja musta on tavatoiduga keerulisem saavutada. Sestap märgivad kahe peale kokku Eestimaa musta ja sinist kodumaine musta leivaga kreem ning seda kaunistavad imemaitsvad mustikad, põldmarjad ja mustad kirsid.
Pavlova valmistamine nõuab ehk küll veidi rohkem aega, aga sellest saab kindlasti pidulaua kroon, mis täiendab mõnusalt kiluvõileibu.
Kookide maailmaklassika mõnusas Eesti võtmes – ilusat vabariigi aastapäeva!
Põhi
4 munavalget
150 g steeviat
2 tl tärklist
Kreem
450 g kohupiimapastat
350 g rukkileiba
200 g agaavisiirupit
1 tl vanillisuhkrut
veidi sidrunimahla
Kaunistamiseks
250 g mustikaid
250 g põldmarju
200 g musti kirsse
soovi korral rukkililleõisikuid ja tuhksuhkrut
Valmistamine
Pange ahi 110 kraadi peale sooja.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisage järk-järgult steevia ja vahustage edasi veel umbes 3–4 minutit, kuni mass on läikiv. Segage vahustades hulka tärklis. Vormige tainast ahjuplaadile 26 cm läbimõõduga rõngas, jättes taina servad keskosast kõrgemaks. Tõstke 110kraadisesse ahju 2 tunniks küpsema. Pavlova on valmis, kui besee peale koputades õrnalt mureneb ja krõbiseb. Siis lülitage ahi välja, jätke uks praokile ja laske koogil ahjus veel vähemalt 1–2 tundi jahtuda.
Kreemi valmistamiseks lõigake leivaviiludelt servad ära ja tükeldage leiva sisu väiksemateks tükkideks. Pange leivatükid, kohupiimapasta, agaavisiirup, sidrunimahl ja vanillisuhkur kaussi ning püreestage saumikseriga ühtlaseks.
Libistage pavlova rõngas serveerimisalusele. Tõstke peale leivakreem ja kaunistage tihedalt mustikate, põldmarjade ja kirssidega. Soovi korral raputage peale rukkililleõisikuid ja tuhksuhkrut.