Pavlova valmistamine nõuab ehk küll veidi rohkem aega, aga sellest saab kindlasti pidulaua kroon, mis täiendab mõnusalt kiluvõileibu.

Kookide maailmaklassika mõnusas Eesti võtmes – ilusat vabariigi aastapäeva!

Põhi

4 munavalget

150 g steeviat

2 tl tärklist

Kreem

450 g kohupiimapastat

350 g rukkileiba

200 g agaavisiirupit

1 tl vanillisuhkrut

veidi sidrunimahla

Kaunistamiseks

250 g mustikaid

250 g põldmarju

200 g musti kirsse

soovi korral rukkililleõisikuid ja tuhksuhkrut

Valmistamine

Pange ahi 110 kraadi peale sooja.

Steevia on tervislikum magusaine, mis ei suurenda veresuhkru taset ega anna kaloreid. Soovi korral asenda see tavalise suhkruga.

Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisage järk-järgult steevia ja vahustage edasi veel umbes 3–4 minutit, kuni mass on läikiv. Segage vahustades hulka tärklis. Vormige tainast ahjuplaadile 26 cm läbimõõduga rõngas, jättes taina servad keskosast kõrgemaks. Tõstke 110kraadisesse ahju 2 tunniks küpsema. Pavlova on valmis, kui besee peale koputades õrnalt mureneb ja krõbiseb. Siis lülitage ahi välja, jätke uks praokile ja laske koogil ahjus veel vähemalt 1–2 tundi jahtuda.

Kreemi valmistamiseks lõigake leivaviiludelt servad ära ja tükeldage leiva sisu väiksemateks tükkideks. Pange leivatükid, kohupiimapasta, agaavisiirup, sidrunimahl ja vanillisuhkur kaussi ning pürees­tage saumikseriga ühtlaseks.

Libistage pavlova rõngas serveerimisalusele. Tõstke peale leivakreem ja kaunistage tihedalt mustikate, põldmarjade ja kirssidega. Soovi korral raputage peale rukkililleõisikuid ja tuhksuhkrut.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid