Kasvatuskott

„Kui saak on korjatud, saab kotisisu komposti panna või ära visata,” selgitas tootejuht. Kasvuhoones selliseid kasvatuskotte kasutades on väga lihtne kasvuhoone sügisel puhtaks teha ja nii kahjureid ning haigusi vähendada. Stardiks on väetis mullas olemas, kuid kuna tomat tahab palju süüa, siis tuleks suve teises pooles neile vedelväetist lisaks anda.
Lõhnavate pelargoonide kollektsioon on päris lai, seal on šokolaadi-, cola-, mündi-, sidruni-, õuna- ja ka roosilõhnalised lilled. Peagi peaksid müügile tulema ka sääski peletava lõhnaga pelargoonid.
Lõhnavad pelargoonid

Ilunõgesed on loomapeletajad taimed, mille võiks istutada sinna peenrasse, kust tahetakse kasse ja koeri eemale hoida. Väidetavalt ei meeldi lemmikutele ilunõgeste lõhn.
Ilunõgesed

Lilleamplite jaoks on müügil veel viimased noortaimed, hinnaga 99 senti tükk - pelargoonid, lemmmalts, petuunia, raudürt, nelk, lobeelia jne. Nendest saab igaüks omanäolised amplid kokku miksida, ainult et siis peab arvestama, et õiteiluni läheb natuke aega.
Noortaimed

Varsti tulevad suuremad lilletaimed peale ja siis saab lisaks praegu müügil olevatele võõrasemadele ka teisi õitsvaid taimi amplitesse ja rõdukastidesse soetada. Muidugi võib ka valmis ampli osta. „Kui inimene tahab oma amplis kevadlilled vahetada sügislillede vastu, siis mullu pakkusime sellist võimalust, et tooge amplid ja istutame uued taimed sinna sisse,” rääkis Katrin Ruitlane-Rütli.

Müügil on ka emotsioonitaimed ehk paprika-, tomati- ja baklažaanitaimed, millel on valmis viljad juba küljes. Need on ilusad kööki aknalauale panemiseks, samas peab arvestama, et suvi läbi sealt saaki ei saa. Tegu on pigem mõnda aega silma ja maitsemeelt rõõmustavate lühiajaliste kaaslastega.

Soojendusmatt on mõeldud nende seemnete idanemise soodustamiseks, mis vajavad sooja. Matt tuleb asetada karbi või kassetti alla, kuhu on seemned külvatud. See tarbib 20 vatti elektrit ja hoiab 28 kraadi sooja.
Soojendusmatt

Istutuspott Solar on nutikas päevapikendaja. Lamp vajab akude laadimiseks 6-8 tundi päikest ja pilves ilmaga 12 tundi (vihmaga ei lae). Öösel annab lamp potis olevale taimele 4-8 tundi lisavalgust.
Istutuspott Solar

Seenesõpradel on nüüd võimalik oma aias kasvatada austerservikuid, kollaseid servikuid või shiitake seeni. Vaja läheb puupakku ja seenetüübleid, mis on nakatatud seeneniidistikuga. Maamessi ajal tuleb Gardestis ka töötuba, kus seenetootja näitab, kuidas seenetüübleid kasutada.
Seenetüüblid

Nüüd on ka korteriinimestel võimalik omale värsket kartulit kasvatada, selleks on spetsiaalne kartulipott, mis käib lahti ja võimaldab suured mugulad ära korjata ning väiksed edasi kasvama jätta.
Kartulipott